فیسبوک در کنفرانس “مبارزه با سوء استفاده های گسترده” اعلام کرده که علاقه زیادی به بررسی همه اخبار برای پیدا کردن اخبار غیر واقعی ندارد و نمی خواهد که نقش یک ناظر تمام وقت را بر روی مطالب بازی کند.
اما بسیاری از امکانات بررسی حقیقت به صورت اتوماتیک اولویت بندی مطالب را بر اساس حقیقت در فیسبوک انجام خواهند داد. و مطالب با امتیاز حقیقت کمتر یا نمایش داده نخواهند شد و یا کمرنگ خواهند شد.
فیسبوک از 6 ماه پیش که اعلام کرده که می خواهد با اخبار منتشر شده غیر واقعی مبارزه کند و این اخبار را با کمک هوش مصنوعی از لیست مطالب فیسبوک حذف کند، توانسته این امکان را در 14 کشور فعال کند.
اکنون این غول بزرگ شبکه های اجتماعی اعلام کرده در سال 2018 این امکان ویژه را در کشور های دیگر هم ارائه خواهد داد و این سیستم گسترده تر خواهد شد.
علاوه بر کشور های بیشتر، بررسی حقیقت از متن به تصاویر و ویدئو ها هم گسترش خواهد یافت.
فیسبوک اعلام کرده که به زودی می تواند تصاویر غیر واقعی استفاده شده در مطالب را تشخیص دهد و از این راه مطالب غیر واقعی را حذف کند. برای تشخیص تصاویر غیر واقعی فیسبوک از سیستم پردازش تصویر استفاده خواهد کرد. همچنین با یافتن تصاویر مشابه که در گذشته در اینترنت وجود داشته اند، قادر به تشخیص زمان وقوع واقعه خواهد بود تا از انتشار مطالب با تصاویر قدیمی جلوگیری کند. مثلا زمانی که یک تصویر قدیمی به عنوان اتفاق زمان حال جا زده می شود، فیسبوک قادر به تشخیص آن خواهد بود.
استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و یاد گیری خود کار ماشین Machine learning در تشخیص اخبار قلابی توسط فیسبوک در حال انجام است و این امکان در آینده نیز گسترده تر خواهد شد.
در آینده سرویس Claim Review که توسط Schema.org ارائه می شود نیز در سیستم بررسی حقیقت فیسبوک استفاده خواهد شد. این سرویس به کاربران این امکان را می دهد تا اخبار حقیقی از دروغین را تشخیص دهند اما این اطلاعات ارائه شده توسط Claim Review همیشه هم مطمئن نیست.
در نهایت فیسبوک می گویند که کار های بسیاری انجام شده و بسیاری کار های دیگر نیز در دست اقدام دارد ولی مهم تر از همه آن ها می خواهد با آکادمی ها برای حل مشکلات انتشار اخبار دروغین، رابطه نزدیک تری داشته باشد.
فیسبوک امنیت و حریم خصوصی بیشتری را برای کاربران خود مد نظر دارد!