در طی دو سال اخیر فیسبوک با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرده است و هیچ الگوریتم نتوانسته فیسبوک را از مخمصه های اجتماعی نجات دهد.
فیسبوک برای مقابله با مشکلات اجتماعی که نقشی در آن ها ایفا می کند و کشف مشکلاتی که ممکن است در آینده با آن ها مواجه شود گروهی از محققان و ویرایشگران با سابقه را استخدام کرده که به صورت ساعته بر روی فعالیت کاربران در فیسبوک تمرکز دارند.
اولین بار که فیسبوک به همکاری در گسترش خشونت متهم شد، در واقعه نسل کشی میانمار بود که در آن زمان از فیسبوک برای نفرت پراکنی علیه مسلمانان در میانمار استفاده شده بود.
آخرین باری که فیسبوک گسترش یک معضل اجتماعی-سیاسی شرکت داشت جریان لو رفتن اطلاعات 80 ملیون کاربر به نفع یکی از کاندید های انتخاباتی در زمان انتخابات آمریکا بود.
مارک زاکربرگ حتی در جریان رسوایی موسسه آمار کمبریج، مجبور شد جلو سنا هم حاضر شود و پاسخ هایی به سوالات آن ها بدهد.
گفته می شود این سری اتفاقاتی که طی دو سال برای فیسبوک رخ داد نتیجه اخراج کارمندان این شرکت و جایگزینی آن ها با الگوریتم است.
اتفاقی که گویا مارک زاکربرگ هم متوجه آن شده و اکنون دوباره به استخدام نیروی انسانی بیشتر برای کنترل محتوای تولید شده در فیسبوک، روی آورده است.
اعضای این تیم که نام و تعداد آن ها مشخص نیست، از مدتی قبل کار خود را برای نظارت روی مطالب فیسبوک جدیدی و گذشته موجود در فیسبوک آغاز کرده اند و ابتدا به حذف مطالب خشونت آمیز مربوط به میانمار مشغول هستند.