تصویر جدید بسیار شفاف جدید از سیاره نپتون

نپتون آخرین سیاره منظومه شمسی محسوب می شود. این سیاره که هشتمین سیاره منظومه شمسی است، 4.7 میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارد. به تازگی تصویر بسیار زیبایی از این سیاره آبی رنگ، با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته در رصدخانه ای در کشور شیلی گرفته شده است.

تصویر شفاف سیاره نپتون

سیاره نپتون از زمین بسیار دور است و رنگ آبی آن به خاطر وجود آب نیست، بلکه به خاطر گاز متان است که این سیاره رنگ آبی از خود نشان می دهد. سیاره نپتون یک سیاره گازی محسوب می شود. گاز متان، رنگ سرخ را از طیف رنگ دریافتی از نور خورشید جذب می کند و نور آبی از این طیف نور توسط جو نپتون بازتابانده می شود.

سیاره نپتون در سال 1864 به دنبال بی نظمی در گردش سیاره اورانوس در مدار خود، کشف شد. هر یک بار گردش نپتون به دور خورشید 165 سال به طول می انجامد. به همین دلیل از زمان کشف این سیاره، هنوز یک گردش کامل به دور خورشید نداشته است.

در گذشته بهترین تصویری که ما از این سیاره دریافت کرده بودیم از فضاپیمای ناسا Voyager 2 بود که در سال 1989 گرفته شد. اما حالا با استفاده از تکنولوژی جدیدتر، تصویر بسیار شفاف تری از این سیاره را از سطح زمین دریافت کرده ایم.

یک رصدخانه متعلق به اروپا در کشور شیلی با استفاده از تکنولوژی جدید VTL توانسته تصویر فوق العاده ای از سیاره نپتون را ثبت کند. VTL مخفف Very Large Telescope است که دارای تکنولوژی جدید Adaptive Optic می باشد.

تکنولوژی Adaptive Optic با استفاده از لیزر، اشکالات مربوط به آشفتگی تشعشعات را در تصاویر دریافتی حل میکند. در تصویر زیر می‌توانید مقایسه حالت استفاده از این تکنولوژی و حالت بدون استفاده از این تکنولوژی را مشاهده کنید.

نجوم شناسان در این رصدخانه و امیدوارند بتوانند تصاویر بهتری از سیارات منظومه شمسی و تو خارج از منظومه شمسی را با کمک این تکنولوژی جدید به ثبت برسانند تا تصویر بهتری از جهان اطراف زمین در اختیار داشته باشیم.

ویدیوها و مطالب مشابه