مشکلات کمپانی اوبر در زمینه تبعیض جنسیتی حدود یک سال و نیم پیش آغاز شد، زمانی که مدیر عامل این شرکت Travis Kalanick بود.
در فوریه 2017 یکی از کارمندان اوبر به نام سوزان فاولر در پستی پرده از رفتار های تبعیض آمیز با بانوان در شرکت اوبر برداشت. از آن موقع موضوع تبعیض جنسیتی در شرکت اوبر نقل بسیاری از محافل است.
گفته می شود از آگوست سال گذشته کمیسیون یکسان سازی موقعیت های شغلی آمریکا در حال تحقیق از کمپانی اور است. تقریبا از همان زمانی که دارا خسرو شاهی به عنوان مدیرعامل این شرکت شروع به کار نموده است.
این کمیسیون در حال بازرسی وضعیت کارمندان حال حاضر کمپانی اوبر و کسانی است که در گذشته در این کمپانی فعالیت میکردند. آنها به دنبال این هستند که بدانند آیا در تصمیمات مدیریتی این شرکت نقش زنان نادیده گرفته می شود و آیا زنان از حقوق کمتری نسبت به مردان در این کمپانی برخوردار هستند یا خیر.
یکی از سخنگویان کمپانی اوبر در مصاحبهای گفته است: “ما به طور مداوم در حال بهبود بخشیدن کمپانی اوبر هستیم. بسیاری از تغیرات مثبت در طول 18 ماه گذشته انجام شده است. در این مدت ما تلاش کردیم وضعیت دستمزد ها را کاملاً طبق بازار تنظیم کنیم و روال استخدام در این کمپانی را تغییر دهیم”.
مسئولان کمیسیون یکسان سازی موقعیت های شغلی آمریکا اظهار نظر عمومی در این باره خودداری کرده اند. آنها میگویند فقط در صورتی که شکایتی توسط این کمیسیوون از اوبر به صورت رسمی انجام شود می توانند جزئیات تحقیقات خود را در اختیار نشریات قرار دهند. که معمولاً شکایت رسمی مرحله آخر عملیات کمیسیون یکسان سازی است.
گفته می شود در جمعه هفته گذشته، مدیر اجرایی اوبر با نام “Barney Harford”، مورد انتقاد برخی همکاران خود برای استفاده از الفاظ ضد بانوان قرار گرفته است. او البته همچنان در سمت خود به عنوان COO در کمپانی اوبر باقی مانده، اما باید با مشاور روحی جلسه هایی را برای تغییر نگرش خود برگزار کند. او همچنین به تازگی در ایمیلی گروهی از گفته های خود ابراز پشیمانی کرده است.
Barney Harford در ایمیل گروهی ارسال شده به همکاران خود گفت: “من شرمنده هستم از اینکه توجه شدم به تازگی صحبت های من بسیاری از همکارانم را ناراحت کرده و به آن ها احساس طرد شدن و ایزوله شدن را القا کرده است. به طور قطع این ها قصد من نبوده است. اما این رفتار من هیچ توجیهی ندارد”.
اوبر از سال گذشته که درگیر این مشکلات شد، مدیرعامل گذشته خود یعنی Travis Kalanic را با دارا خسروشاهی تعویض کرد تا این نخبه ایرانی بتواند مشکلات این کمپانی را برطرف کند. از زمان مدیرعاملی دارا خسروشاهی تغییرات بسیاری در زمینه امنیت مسافران و امنیت کارمندان اجرا شده است که تاثیر بسیاری در تغییر نگرش عمومی به این کمپانی ایجاد کرده است.
اما این مشکل تبعیض جنسیتی علیه بانوان در کمپانی اوبر حتی پس از مدیر عاملی دارا خسرو شاهی نیز برطرف نشد. در ماه May امسال، یکی مهندسان زن سابق این شرکت به علت آزار برخی از کارمندان، از کمپانی اوبر شکایت کرده است. همچنین در هفته گذشته مدیر منابع انسانی اوبر Liane Hornsey، به علتی مشابه اقدام به استعفا از مقام خود نموده است.
باید دید، دارا خسرو شاهی که تا اینجا با اکثر مشکلات کمپانی اوبر به خوبی مبارزه کرده، می تواند با این موضوع تبعیض جنسیتی در اوبر نیز به همین خوبی مقابله کند؟