معمولا در زمینه دریافت انرژی از خورشید و تبدیل آن به برق، عجیب ترین راه حل، بهینه ترین راه حل است. به عنوان مثال به تازگی کشف شده است یک خمیگی کوچک در سلول های خورشیدی آن ها را قوی تر از قبل می کند.
حالا خبر می رسد محققان در دانشگاه کلمبیا بریتیش توانسته اند از سلول های زنده به عنوان سلول خورشیدی استفاده کنند. این سلول های زنده که به آن ها سلول های biogenic گفته می شود، با فناوری ویرایش ژن ساخته شده اند.
سلول های biogenic علاوه بر اینکه با پیشرفت بیشتر می توانند از سلول های خورشیدی حال حاضر قدرتمند تر شوند، می توانند از هوای ابری نیز برق تولید کنند. به تازگی گزارشی در مورد این سلول ها در نشریه journal Small منتشر شده است.
Sarvesh Kumar یکی از مهندسان شیمی و بیولوژیک در دانشگاه کلمبیا بریتیش درباره سلول های biogenic می گوید: “این اولین تحقیقاتی است که در زمینه تولید برق از سلول های زنده ویرایش ژنتیکی شده، انجام می شود. ما با ایجاد تغییر ژنیتیکی در یک باکتری بی ضرر، کارکرد داخلی آن را طوری تغییر دادیم که یک رنگدانه فعال شونده با نور که به آن lycopene می گویند تولید کند”.
در گذشته محققان توانسته بودند یک سلول خورشیدی با استفاده از رنگ دانه هایی که باکتری ها برای فتوسنتز از آن ها استفاده می کنند، تولید کنند. اما این روش بسیار هزینه بر بود و توجیه اقتصادی نداشت.
با روش جدیدی که محققان دانشگاه کلمبیا بریتیش در کانادا استفاده کرده اند، هزینه بسیار کمتری برای تولید یک سلول خورشیدی biogenic صرف خواهد شد.
در روش جدید محققان توانسته اند جریانی برابر 0.686 میلی آمپر بر اساس هر سانتی متر مربع از این سلول ها تولید کنند. این میزان جریان، 0.324 میلی آمپر از میزان تولیدی در تحقیقات قبلی بیشتر است.
Vikramaditya Yadav یکی دیگر از مهندسان شیمی و بیولوژیک در دانشگاه کلمبیا بریتیش درباره رقابت این سلول های زنده با سلول های خورشیدی معمولی می گوید: “به نظر من این دو نوع سلول خورشیدی با هم رقابت نمی کنند، بلکه مکمل یکدیگر خواهند بود. البته این تکنولوژی که ما تولید کردیم، نسل اول این سلول هاست، در آینده با تحقیق بیشتر بر روی این سلول ها می توانیم کاری کنیم که بتوانند حداقل در حد سلول های خورشیدی معمولی برق تولید کنند”.