جریمه سنگین کمپانی گوگل توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا بار دیگر کمپانی گوگل را مورد یک جریمه بسیار سنگین قرار داده است. گفته می شود گوگل به دلیل انحصار طلبی خود در سیستم عامل اندروید، باید مبلغ 5 میلیارد دلار به اتحادیه اروپا جریمه پرداخت کند.

جریمه سنگین گوگل اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا درگذشته در سال 2016 گوگل را مورد یک جریمه سنگین دیگر قرار داده بود. در آن زمان آنها کمپانی گوگل را مبلغ 2.7 میلیارد دلار جریمه کرده بودند. اکنون با این جریمه 5 میلیارد دلاری گوگل باید در مجموع مبلغ 7.7 میلیارد دلار به اتحادیه اروپا پرداخت کند که جریمه ای تاریخی برای این کمپانی آمریکایی محسوب می شود.

مسئولین کمپانی گوگل می‌گویند این جریمه را قبول ندارند و برای لغو آن مبارزه خواهند کرد. آن ها می گویند فعلا قصد پرداخت این مبلغ را ندارند‌‌ اما مسئولان کمیسیون اتحادیه اروپا بسیار جدی به نظر می رسند.

گفته می شود این جریمه به خاطر انحصارطلبی گوگل در سیستم عامل های اندروید توسط اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده است.

کمیسیون اتحادیه اروپا که بازوی اجرایی این اتحادیه محسوب می شود، می گوید، گوگل در ارائه سیستم عامل اندروید با اجباری کردن نصب اولیه نرم افزار های خود، حق بقیه شرکت ها را برای خلاقیت در ارائه محصول سلب کرده است.

همانطور که میدانید در تمامی سیستم عامل های اندروید مهم نیست که چه دستگاهی باشد، نرم افزارهای کمپانی گوگل به صورت پیش فرض در آن‌ها ارائه خواهد شد. نرم افزارهایی مانند جستجوی گوگل و نرم افزار یوتیوب از نرم افزارهایی هستند که به صورت اجباری توسط تمامی کارخانه ها باید بر روی سیستم عامل اندرویدی که در دستگاه تولید خود ارائه می دهند نصب کنند.

اتحادیه اروپا گوگل را متهم کرده است که سیستم عامل اندروید را برای گسترش بیشتر موتور جستجوگر خود که سرویس اصلی این کمپانی محسوب می شود، ارائه کرده است.

این موضوع از جهتی نیز درست است، زیرا بسیاری از هزینه هایی که برای ساخت و آپگرید سیستم عامل اندروید صرف می‌شود از طریق همین نرم افزارهایی که به صورت پیش فرض بر روی این سیستم عامل نصب می شود، تامین می گردد. اگر گوگل از این پس مجبور باشد که این نرم افزارها را بر روی این سیستم عامل به صورت پیشفرض نصب نکند، احتمالاً با کاهش درآمد از طریق تبلیغات مواجه خواهد شد که آینده سیستم عامل اندروید را به خطر می‌اندازد.

کمیسیون اتحادیه اروپا در واقع می خواهد که گوگل کارخانه های سازنده گوشی‌های هوشمند را مجبور به نصب نرم افزارهای خود به صورت پیش‌فرض نکند تا خلاقیت این کمپانی‌ها در ارائه نرم افزار ها بیشتر شود. در واقع این تصمیم برای حمایت از حقوق مصرف کننده گرفته شده است و می تواند تاثیر بزرگی در آینده سیستم عامل اندروید داشته باشد.

اندروید در حال حاضر محبوب ترین سیستم عامل گوشی های هوشمند است و به صورت متن باز توسط کمپانی گوگل ارائه می شود. در حال حاضر میلیون‌ها تلفن هوشمند بر اساس این سیستم عامل فعالیت می کنند. گوگل معتقد است ارائه این سیستم عامل به صورت متن باز، موقعیت‌های بسیاری را برای توسعه دهندگان و کارخانه های سازنده گوشی های هوشمند ایجاد کرده و در واقع باعث افزایش خلاقیت کارخانه ها و توسعه دهندگان شده است و لایق این جریمه سنگین کمیسیون اتحادیه اروپا نیست.

ویدیوها و مطالب مشابه