به نظر میرسد این کاهش سرعت گسترش فیس بوک به علت مشکلات حریم خصوصی بوده که این شرکت در طول یکی دو سال گذشته با آنها درگیر شده است.
به عنوان مثال کمپانی فیس بوک پس از مشکلات حریم خصوصی که در جریان رسوایی موسسه آماری کمبریج برای این شرکت پیش آمد اقدامات بسیاری را برای حذف بسیاری از مطالب و تبلیغات از پلتفرم شبکه اجتماعی خود کرد. اتفاقی که از قبل مشخص بود در نهایت به کاهش درآمد شرکت فیسبوک اما افزایش کنترل کاربر بر حریم خصوصی اکانت خود منجر خواهد شد.
با این حالی که سودآوری کمپانی فیسبوک به پیشبینیها نرسیده است اما با این حال پیشرفت این شرکت همچنان فوق العاده است. این کمپانی توانسته به ۴۲ درصد رشد سالیانه دست پیدا کند. همچنین ۱۱ درصد به تعداد کاربران فعال روزانه موجود در سرویس های این شرکت اضافه شده است. گفته می شود اکنون این کمپانی ۱.۴۷ میلیارد نفر کاربر منحصر به فرد فعال روزانه دارد و ماهیانه این تعداد به ۲.۲۳ میلیارد نفر میرسد.
با وجود این پیشرفت کمپانی فیسبوک این میزان پیشرفت در درآمد از سال ۲۰۱۱ کمترین نرخ پیشرفت محسوب میشود. احتمالا این کاهش سرعت پیشرفت به خاطر تلاشهای فیس بوک برای مبارزه با مشکلات امنیت حریم خصوصی کاربران می باشد.
همچنین طبق آمار ارائه شده توسط کمپانی فیسبوک در فصل دوم سال ۲۰۱۸ این کمپانی پیشرفتی در آمریکا و کانادا نداشته است که تاکنون سودآورترین بازارهای فیسبوک بوده اند.
مارک زاکربرگ مدتها قبل از مشکل رسوایی موسسه آماری کمبریج گفته بود که احتمالاً این شرکت در آینده با کاهش درآمد پس مبارزه با اخبار کذب روبرو خواهد شد. به نظر میرسد او انتظار این کاهش توسعه را برای کمپانی خود داشته است.
گفته میشود که پس از اعلام این آمار سود دهی در فصل دوم سال ۲۰۱۸ سهام کمپانی فیسبوک به سرعت ۸ درصد افت کرده است. این افت سهام اکنون به ۲۰ درصد رسیده و به نظر ادامه دار خواهد بود. ارزش کل سهام این شرکت مدتی قبل برابر ۶۲۰ میلیارد دلار بوده است.