چگونه برای خودمان از چوب زغال درست کنیم!

زغال یکی از عناصر کار آمد برای داشتن یک حرارت مداوم و یکنواخت است. عمدتا ما از زغال ها علاوه بر استفاده های تجاری و صنعتی در بسیاری از امور ساده مانند گرم کردن غذا و یا کباب کردن گوشت نیز استفاده می کنیم. برای شناخت یک زغال خوب و مناسب و همچنین راه و روش های تولید یک زغال با کیفیت و عالی با ما همراه باشید.

ساخت چوب زغال

زغال یا ذغال به عنوان یک محصول فرآیندی و تولیدی از چوب، در سراسر دنیا قابل توجه است و بسیاری از مردم برای استفاده های گوناگون از آن بهره می برند.

شاید برای شما هم سوال باشد که قطعات چوب چگونه طی یک فرآیند به زغال تبدیل می شوند.

عنصر اصلی زغال ها کربن ها هستند که در چوب ها نیز وجود دارند. (در کل همه چیز از مقداری کربن ساخته شده است)

پس فقط کافیست تا شما بتوانید دیگر ناخالصی های موجود در چوب ها را با یک حرارت غیر مستقیم از بین ببرید تا مقدار کربن های موجود در چوب نیز طی این فرآیند حرارت دهی و در نهایت خنک سازی به زغال تبدیل شوند.

همینطور توجه داشته باشید که چوب ها باید توسط یک حرارت غیر مستقیم و کم، به کربن و زغال تبدیل شوند و اگر حرارت بالا باشد می تواند تمام کربن ها را از بین و ببرد و در نهایت چوب شما فقط به خاکستر تبدیل شود.

روش های مختلفی از جمله راه های دستی و صنعتی مختلف برای تولید ذغال از چوب وجود دارد.

ما در اینجا به بررسی این روش ها می پردازیم که حتی شما نیز می توانید از برخی از ان ها استفاده کنید تا زغال خود را در هر کجا که هستید برای خود تولید کنید و به دست آورید.

در ابتدا باید زغال ها و کیفیت آن ها را بهتر بشناسید

همانطور که گفته شد زغال ها از کربن هستند و مقدار کربن باقی مانده در این فرآیند حرارات دهی می تواند در کیفیت زغال تاثیر گذار باشد.

هر چه قدر که حرارت و زمان حرارت دهی شما بیشتر و یا کمتر باشد می تواند مقدار درصد کربن زغال ها را نیز کاهش و یا افزایش دهد.

شما می توانید در یک مخزن کوچک به صورت غیر مستقیم حرارتی معادل با 120 تا 180 درجه سانتیگراد را به مدت زمان 7 تا 8 ساعت به چوب ها وارد کنید تا مقدار کربن آن ها به حد مناسب برسد و در نهایت برای جلوگیری از سوختن و خاکستر شدن زغال های کربنی باید آنها را در همان مخزن کاملا پلمپ یا خفه کنید تا خنک شوند و د رنهایت به یک ذغال سفت، عالی و یکدست تبدیل گردند. (مدت زمان و درجه حرارت در مخزن های بزرگ تر می تواند متفاوت باشد)

علاوه بر این، مدل چوب ها نیز در کیفیت زغال بسیار تاثیر دارند و بر اساس سخت بودن و یا نرم بودن چوب ها کیفیت زغال ها و نحوه حرارت دهی آن ها نیز متفاوت است.

در کل گفته می شود که چوب های درختان مرکبات مانند لیمو و یا پرتقال و غیره زغال بهتر و مناسب تری را ارائه می دهند. هر چند که زغال دیگر درختان مانند سیب، بلوط و یا اکالیپتوس نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند.

اما برای شناخت بیشتر زغال ها شما باید بدانید که یک زغال خوب چه ویژگی هایی دارد.

یک زغال خوب کاملا صاف، یک دست، بدون شکاف و برش های ایجاد شده در بدنه، تولید می شود و علاوه بر شکل ظاهری خوب باید قدرت آتش و زمان حرارت دهی بالایی نیز به همراه داشته باشد.

توجه داشته باشید که یک زغال خوب و عالی نباید ترک ترک و شکاف دار شده باشد، این می تواند نشان دهنده سوختن بیش از اندازه کربن و زغال باشد. هر چند که برخی از زغال ها نیز به دلیل شکل اصلی چوبشان می توانند کمی بد شکل به نظر برسند، که می توان گفت کیفیت آن ها به سوختن آن ها بستگی دارد.

یک زغال خوب در هنگام سوختن دودی را از خود تولید نمی کند، مداوم می سوزد و در وسط کار خاموش نمی شود، همچنین در نهایت می تواند به مدت زمان زیادی به سوختن خود ادامه دهد.

بسیاری از زغال های مرکبات که کیفیت خوبی را به همراه دارند، صاف و یکدست هستند و آتش بادوام و طولانی مدتی را از خود ارائه می دهند.

همچنین زغال ها باید کاملا به شکل یک زغال سیاه رنگ در آمده باشند و وزنی سبک را به همراه داشته باشند. هرچند که وزن آن ها نیز بسته به چوب اصلیشان می تواند متفاوت باشد، اما وزن آن ها قطعا از یک چوب کامل و یا حتی یک چوب نیمه سوخته سبک تر است.

اما تولید زغال از چوب چگونه صورت می پذیرد

شما می توانید با یک حرارت غیر مستقیم و مدام هر چوبی و حتی برگ های آن ها را به زغال تبدیل کنید.

روش های مختلفی برای تولید زغال وجود دارد و هر کدام از این روش ها می تواند زغال مناسب و خوبی را ارائه دهد. (به شرطی که طبق روال گفته شده پیش بروید)

در گذشته و همچنین اکنون نیز روش های سنتی استفاده می شدند و می شوند

making charcoal

در روش های سنتی و قدیمی که می توان گفت معمولا برای حجم زیادی از چوب ها مورد استفاده قرار می گیرند، چوب ها را در ابتدا در چاله ها و گودال هایی در زمین قرار می دهند و سپس از مواد ترکیبی کمپوست مانندی برای حرارت دهی یواش و آهسته به آن ها بهره می برند.

در بسیاری از شهر های ایران، مانند: جهرم، بندرعباس و یا شهر های شمالی از ترکیب پوست های برنج (شلتوک) و گندم (یا پوست ذرت) و کود برای حرارت دهی آهسته استفاده می کنند. در کل هر ماده ای که به آهستگی بسوزد برای این کار مناسب است.

بعد از قرار دادن چوب ها در گودال ها و اضافه کردن مواد سوختنی خاص به آن ها، این پوست های برنج و گندم کمپوست شده با کود یا هر ماده سوختنی دیگر، از زیر آتش می زده می شوند تا یواش یواش شروع به سوختن کنند.

اما در روش های سنتی به دلیل کنترل نداشتن بر روی مقدار دما و حرارت شما باید مقدار زمان زیادی را صرف به دست آوردن زغال کنید. به همین دلیل است که برای توده های عظیمی از چوب مناسب است.

در این حال با قرار دادن چوب ها در گودال و اضافه کردن مواد سوختنی به آن می توان تپه هایی از چوب های در حال سوختن را مشاهده کرد که برای تبدیل شدن به زغال می توانند تا حدود 15 روز زمان ببرند.

بعد از گذشت 15 روز و گذشت پروسه فرآیند آن ها برای تبدیل شدن به زغال، اکنون چوب ها کاملا پخته اند و فقط کافیست تا در محیطی پلمپ یا به اصطلاحی دیگر خفه شوند تا به یک ذغال سفت و با کیفیت تبدیل گردند.

برای این کار در روش سنتی که یکی دیگر از سختی های این روش را نشان می دهد، کارگران باید زغال ها را از دل توده ای از مواد سوختنی بیرون بیاورند و آن ها را بلافاصله در ظرف ها یا دلی هایی فلزی پلمپ و خفه کنند تا بعد از گذشت دو روز به یک زغال مناسب تبدیل شوند.

اما روش صنعتی با استفاده از کوره های زغال سازی همراه است، که آن ها نیز به روش های مختلفی ساخته می شوند

کوره های بزرگ و مجهز به شما این امکان را می دهند تا شما بتوانید بدون نیاز به مواد سوختنی دیگر، با گاز، دما و حرارت چوب های داخلی را کنترل کنید و در نهایت بسیار سریع تر و حتی در چند ساعت بتوانید فرایند تبدیل شدن چوب به زغال را طی کنید.

همچنین کیفیت زغال به دست آمده از کوره های صنعتی نیز بسیار عالی می باشد و حتی می توان برگ درختان را نیز به زغال تبدیل کرد.( با اینکه فکر نکنم زغال برگ درختان کارایی داشته باشد)

همینطور با مجهز کردن این کوره های صنعتی به تایمر ها و یا شیرهای گاز مخصوص می توان کیفیت زغال را بهتر کنترل کرد.

در روش صنعتی برای کوره ها، یک ظرف فلزی را پر از چوب کرده و درون یک ظرف فلزی دیگر بر روی شعله آتش قرار می دهند. با این کار باعث می شوند تا شعله مسقیمی به چوب ها برخورد نکند و در اصل چوب ها از درون در داخل یک ظرف فلزی پخته شوند.

همچینن در نظر داشته باشید که درب هر دو ظرف در هنگام حرارت رساندن باید باز باشد و ظرف خارجی که شعله را پخش می کند باید بتواند در یک چرخش به تمام نقاط ظرف داخلی حرارت وارد کند. مثلا اگر شما حرارت را از زیر وارد می کنید می توانید در زیر ظرف روزنه هایی را ایجاد کنید و درب بالایی را کمی باز گذاشته تا حرارت در این ظرف به چرخش بیافتد. همچنین در غیر این صورت می توانید از اطراف و جهت های مختلف به سمت ظرف داخلی حرارت وارد کنید.

در کل شما می توانید با کنترل حرارت و دما که می تواند برای هر مدل چوب متفاوت باشد، به ظرف فلزی اصلی حرارت وارد کنید تا چوب ها بپزند و به کربن خالص تبدیل شوند و در نهایت زغالی مرغوب را تحویل بگیرید.

در روش های صنعتی زمانی که ظرف پر از چوب را درون یک مخزن بزرگ حرارت دهی قرار می دهند، در ابتدا شعله بالا و چیزی در حدود 480 درجه سانتیگراد را به مخزن داخلی وارد می کنند و بعد از دو ساعت دما را به 120 تا 150 درجه می رسانند و با گذشت زمان 7 الی 8 ساعت می توانند برای سرد کردن آن زغال ها اقدام کنند، به گونه ای که در یک محیط بسته و بدون اکسیژن آن ها را به مدت زمان 7 الی 8 ساعت دیگر نیز نگه داری می کنند تا بعد از خنک شدن به یک زغال یک دست و عالی تبدیل شوند.

اما شما چگونه می توانید برای خود یک زغال با کیفیت تولید کنید

مطمئنن روش های سنتی و قدیمی بسیار وقت گیر و سخت هستند و همانطور که گفته شد برای حجم زیادی از چوب ها مفید می باشند.

اما کوره های صنعتی در حجم کوچک می توانند با بسیاری از ابزار ها و وسایل در اطراف شما به سادگی راه اندازی شوند.

شما می توانید به سادگی با دو ظرف فلزی گرد و یک گاز شعله پخش کن یا حتی با آتش معمولی برای خود از چوب زغال تولید کنید.

فقط کافیست یکی از ظرفهای فلزی که کوچک تر و می توان گفت یک چهارم دیگری است را از چوب مد نظرو با اندازه های مورد نظر خود پر کنید و سپس ان را درون ظرف فلزی دیگر و در مرکز آن قرار دهید.

همچنین می توانید شعله آتش و یا حتی چوب های معمولی برای آتش زدن را در زیر یا اطراف ظرف فلزی داخلی قرار دهید و در اصل محفظه بزرگتر را از شعله های آتش پر می کنید تا حرارت آن از طریق ظرف فلزی کوچکتر به صورت غیر مستقیم به چوب ها وارد شود.

سپس راه های هواکش و خروجی هوا را تنظیم کنید، به گونه ای که هوای گرم باید درون ظرف بزرگ تر شما به چرخش بیوفتد تا از تمام نقاط به ظرف کوچکتر داخلی حرارت وارد کند.

شما می توانید در صورتی که قسمت پائینی ظرف بزرگتر خود را سوراخ کرده اید از همان مکان شعله آتش را وارد کنید و سر بالایی ظرف را کمی باز گذاشته تا هوای گرم در این ظرف به چرخش بیوفتد. (همچنین توجه داشته باشید که سر ظرف داخلی و کوچکتر نیز باید باز باشد تا ناخالصی ها از آن خارج شود)

بعد از تنظیم همه این بخش ها شما آماده اید تا کوره خود را روشن کنید.

بعد از روشن کردن آتش شما باید بسته به نوع چوب و مقدار حرارتی که وارد می کنید مدت زمان 7 الی 10 ساعت را منتظر بمانید تا چوب ها کاملا مغز پخت شوند.

در ساعات اولیه دود بیشتری از هواکش کوره شما خارج می شود و به مرور زمان مقدار دود خروجی کاهش می یابد تا جایی که اصلا دودی خارج نمی شود و بعد از گذشت نهایتا 10 ساعت شما ی توانید کوره خود را خاموش کنید.

اما اکنون باید زغال های به دست آمده را خنک کنید تا از حالت خامی و آتش زایی خارج شوند.

در این مرحله بسیار احتیاط کنید زیرا در صورتی که زغال ها به خوبی خنک نشوند می توانند احتمال آتش زدایی را بسیار بالا ببرند.

شما باید کاملا را های ورود اکسیژن به درون ظرف فلزی را ببنیدید و به اصطلاحی دیگر آن را پلمپ کنید. می توانید درب ظرف را کاملا ببندید و آن را در محیطی که باد نمی وزد قرار دهید.

سپس آن را به مدت زمان 5 الی 7 ساعت نگه دارید تا کاملا خشک و خنک و در نهایت به یک ذغال با کیفیت تبدیل شود.

شما می توانید بعد از این پروسه به راحتی از زغال خود استفاده کنید.

با روشن کردن این زغال به دست آمده خواهید دید که کیفیت آن چگونه است. فقط کافیست آن را روشن کنید و به حال خود رها کنید، زغال شما بعد از گذشت چند ساعت همچنان نیز باید بسوزد و یواش و یواش به خاکستر تبدیل شود.

اما اگر ظاهر ذغال ها نیز برای شما مهم است باید توجه داشته باشید که اگر از چوب درخت مرکبات استفاده کرده باشید می توانید زغالی یک دست و صاف را تحویل بگیرید. فقط باید در زمانی که می خواهید چوب ها را از کوره خارج کنید و خنک کنید، احتیاط کنید تا آن ها نشکنند و ترک بر ندارند.

در هنگام خفه کردن و پلمپ کردن نیز احتیاط کنید تا خیلی سریع این کار را انجام دهید تا زغال ها ترک برندارند.

با این روش ذکر شده به راحتی می توانید در هر کجایی برای خود ذغال خود را تولید کنید.

در نهایت شما می توانید از زغال ها تولیدی خود حتی زغال های فعال و اکتیو را نیز تولید کنید که گفته می شود با پودر و خاکه زغال ها و همچنین مخلوط برخی از مواد دیگر می توانید این کار را انجام دهید، زغال های فعال می توانند به عنوان فیلتر های بو و حتی فیلتر های گرد و غبار و بسیاری از قابیلت های دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند.

با ما همراه باشید تا در آینده روش تولید زغال های فعال را برای شما شرح دهیم.

مهمان 1 سال پیش

سلام وقتتون بخیر آیا مشه از کوره هایی که برای زغال فشرده استفاده میشه برای تولید زغال لیمو استفاده کرد و اگر جواب مثبته آیا میشه بجای پوست برنج یا همون شلتوک از باگاس توفاله نیشکر استفاده کرد

علیرضا حی 2 سال پیش

سلام.بهترین وکم هزینه ترین روش ساخت زغال راتوضیح خدمتتون.من روزی ۲۰ کیلوبرداشت دارم زغال باکیفیت سینه کفتری:خوب اول یک بشکه یا ظرف بزرگترازبشکه را تهیه ودوتا گونی پوست برنج وتقریبا یک دلی کود گوسفندی وچوپ مرکبات یا انجیر یابلوط..اول زیر بشکه را یک سوراخ دو در دو میبری البته طوری که کامل بریده نشه وبشه دوباره سرجاش قراربگیره بعد بصورت لایه ای اول موادسوختنی (پوست شلتوک)که باکود گوسفندی داخل شده حودآ ۵ سانت بعد یک لایه چوب وبعد همینجوربه ترتیب اول مواد سوختنی بعد چوب تا ۵سات مانده به مانده به سر بشکه..بعدشم ازهمونجا که دو در دو بریدی روشنش کن بعدکه خوب اتیش گرفت اونجایی که بریدی را پلمپ کن تا اهسته باحرارت بدون شعله بسوزه.تقریبا ۱۲ ساعت بعدش سر بشکه راپلمپ کن تاخفه بشه وبعد زغال سفید ومرغوبت را باانبر بزرگ بااحتیاط برشدار...باارزوی موفقیت برای همه زغالیها

مهدی نظری 2 سال پیش

سلام دوست عزیز
روش شما کاملا درسته.

محمد 3 سال پیش

سلام لطفا یخورده درست کردن ذغال تو بشکه رو توضیح بدین ممنونم

نگار 2 سال پیش

افتضاح بود توضیح دادنتون یک مورد رو چندین بار تکرار کردید شما میتونستید مختصر و مفید تو ضیح بدید نه اینکه یک صفحه کامل فقط تکرار و تکرار یک مطلب واقعا خیلی بد توضیح دادید

حسین 3 سال پیش

سلام استاد.من دستگاه زغال فشرده که با خاک زغال ،زغال درست میکنه رو گرفتم.متاسفانه شرکت کلاه بردار از آب در اومد و خودش اصلا تخصصی در مورد زغال نداشت و هدفش فقط غالب کردن دستگاهش بود.من دنبال یه ماده ای هستم که به خمیر خاک زغالی بزنم که وقتی زغال خشک و آماده شد با یه کبریت بسوزه.به نوعی خود سوز بشه.میتونید راهنماییم کنید.با تشکر.

محمد 3 سال پیش

سلامی دوباره،منظورم همون ذغال سفیدک‌ دار هسته(همون ذغال سیاه که سطحش سفیده)شیوه تهیه این ذغال چه جوری هسته؟

میلاد حاتم 3 سال پیش

سلام مجدد
در مورد فرایند تولید ذغال سفیدک دار اطلاعات زیادی ندارم، اما تا آنجایی که متوجه شدم باید طبق فرایندی آب موجود در ذغال را کاهش بدید. در اصل گفته میشه که باید هنگام پخت چوب، گازه های دی اکسید کربن و غیره را ازش خارج کنید ، این کار با روش معمولی و دود کردن چوب ها صورت می پذیره، اما این روش تمامی گازهای چوب را خارج نمیکنه. یه جایی خوندم که نوشته بود باید در دمای 1000 درجه به چوب ها حرارت غیر مستقیم بدید تا تمامی گازهای موجود در چوب خارج بشه. فکر کنم کوره های صنعتی بتوانند این مدل ذغال سفیدک دار را تولید کنند، با دمای بالا، البته که وزنشون هم کاهش پیدا میکنه، ولی قیمتش بیشتره و کیفیت مطلوب تری داره.

محمد 3 سال پیش

با سلام و درود خدمت شما میشه شیوه تولید ذغال سفید را با کوره صنعتی توضیح بدین؟

میلاد حاتم 3 سال پیش

سلام دوست گرامی

من در مورد ذغال سفید اطلاعات زیادی ندارم، فقط می دونم کلا با ذغال مشکی و زغال کربنی فرق داره و در اصل با خرده های چوبی مثله ساقه ذرت، کاه و گندم درست میشه. همونم هم باید بهش حرارت داده بشه، اما خرده های چوب با چیزهای دیگه ترکیب میشن و باید مثله بریکت فشرده بشن. البته که گفته میشه ذغال مقرون به صرفه تری هست، چون کلا با ضایعات گیاهان درست میشه و حتی میگن دودش هم سمی و زیان آور نیست. بیشتر هم کشور هند میسازه این مدل ذغال سفید رو.

احسان 3 سال پیش

با سلام من یک کوره استوانه ای شکل دارم که با مشعل روشن میشه.چه کار کنم که ذغال های به دست آمده سفید بشن؟

محمد رضا انجم شعاع 3 سال پیش

سلام ببخشید یک سوال؟
اگر ظرف دوم رو روی سه یا چهار آجور قرار بدهیم خوب که نمیشه زیر بشکه هيزم بریزیم تا آتیش درست کنم‌ در این روش چطوري میشه با هيزم حرارت بدهیم لطفا راهنمایی کنید متشکرم آدرس ایمیل من لطف بفرست متشکرم rezaangom@gmail.com

میلاد حاتم 3 سال پیش

سلام دوست گرامی ، ببخشید اگر دیر جواب می دم.
در جواب به سوال اولتون ، باید بگم که نوع چوب هم خیلی مهمه، چوبتون بهتره مرکبات باشه یا یه چوب قوی و یکدست باشه، چیزهای دیگه هم تاثیر داره، مثلا شعله هم باید یکنواخت وارد بشه. برای استفاده از روش بشکه ای هم آره باید ظرف داخلی را بالاتر از سطح قرار بدید، اما باید پائین ظرف اول و بزرگ تر هم سوراخ یا دریچه ای باشه تا هیزم را از پائین اضاف کنید. این روش خیلی مدت زیادی هم طول میکشه و باید 6 تا 8 ساعت هیزم به آتش اضافه کنید. موفق و پیروز باشید.

ناصر 2 سال پیش

سلام آقا میلاد خسته نباشید من میخواستم زغال ( درخت سیب ) درست کنم
نشدباا بشکه میشه راهنمایی کنید ممنونم

محمد رضا انجم شعاع 3 سال پیش

سلام من با روش چگونه از حرارت هیزم یا همان چوب می‌توانم استفاده کنم زیر بشکه دوم چقدر از زمین فاصله بدهم

محمد رضا انجم شعاع 3 سال پیش

سلام ببخشید یک سوال؟
اگر ظرف دوم رو روی سه یا چهار آجور قرار بدهیم خوب که نمیشه زیر بشکه هيزم بریزیم تا آتیش درست کنم‌ در این روش چطوري میشه با هيزم حرارت بدهیم لطفا راهنمایی کنید متشکرم

علی 3 سال پیش

برا دوستانی که میخوان با بشکه زغال درست کنن یه روش یادتون میدم .اول یه بشکه سالم تهیه کنید ته بشکه رو کاملا برش بدیدن سرش رو نباید برش بدید فقط درب کوچک سرشو باز کنید یه اندازه 5سانت در 5سانت پایینش از کنار بشکه برش بدید بشکه رو برعکس کنید و چوبهاتون رو برش بدین و از پهنا یعنی خوابید چوبهارو تا جایی که پر بشه بچینید بعد با دریل 8تا سو راخ ریز اندازه ای که یه سیم فلزی ازش رد بشه سوراخ کنید بعد با سیم مفتول به صورت ضربدری از سوراخها رد کنید 4تا آجر چهار طرف اندازه بشکه بچینید و بشکه رو بر عکس کنید طرف سیم پیچ بیاد رو آجرها زمین زیرش حتما خاکی باشه و رطوبت نداشته باشه زیرش یه آتیش روشن کنید بمدت 10دقیقه این اتش روشن بماند طوری که چوبها داخل بشکه طرف پایینش اتیش بگیره و از سر کوچیکی بشکه دود غلیضی خارج بشه بعد چهار تا آجر رو بر دارید که ته بشکه بچسبه به خاک دورش رو اندازه 5سات خاک بریزید هوا نداشته باشه بعد نیم ساعت سوراخی که برش دادید 5 در 5 رو ببندید فقط بمدت 1ساعت دیگر اندازه یه لوله خودکار باز بزارید 1ساعت بعد کلش رو پشتش پر کنید کوره شما درحال دود کردن وپختنباخاکمان دودش تمام شد سرش رو پلمپ کنید 1روز بعد هم خنک که شد زغالتووپختنهزغالتونارید.راحت و ارزان

ناصر 2 سال پیش

سلام ببخشید میشه دو سطر آخر نوشتتون رو واضح تر بفرمایید متوجه نشدم ممنون میشم

علی 3 سال پیش

سلام دوست عزیزی که کوره چاهی مثلثی داری برای اینکه زغالت سفید بشه چه زمانی بعد از اتمام دود درب کوره رو میبندید.آیا زمانی که ته کوره چوب نازک شروع به ریختن چوب میکنید تا سر کوره پر چوب میریزیدید دود کنکه کم کم میریزید شعله دامیریزیدمیریزیدومیزاریدمیریزیدمیریزیدیوب میریزید.یااینکه چوبها رو از ته کوره تا سر میچینید روی هم وآخر سر از درب پایین آتیش میزنید.لطفا اطلاعاتتون محبت بفرمایید

جلال 3 سال پیش

سلام من میتونم توی خونه و با استفاده از دله پنیری زغال درست کنم؟

هم میتونم توش اتیش درست کنم و بعد پلمپ کنم
هم میتونم دله را روی اجاق گاز بزارم

میشه لطفا راهننمایی کنید از کدام روش استفاده کنم

امید 3 سال پیش

من یه ایده دارم که راه پیشرفت زیاد داره یه دستگاه می‌سازم ک دود نداشته باشه و بتونی سمغ و الکل چوب هم باهاش بگیری.سرمایه گذار نیس؟

رضا 4 سال پیش

با سلام
مدت ۷ ساله که در تولید و فروش ذغال به صورت صنعتی فعالیت میکنم
هر کدوم از دوستان هر مشکل و سوالی داشتن در خدمتشون هستم
از ساخت و تولید کوره های صنعتی با کمترین قیمت تا تولید و نحوه پخت انواع چوب
ایمیل رو قرار میدم خدمتتون
R.molaei1373@gmail.com

بهزاد 4 سال پیش

سلام دوستان من یک کوره صنعتی ساختم با دودسوز و کندانس که دود تو مخزن میره و آب میشه،خلاصه زغال خوبی در میارم عین شیشه در میارم صدای فلز میده،ولی یک مشکلی دارم،بعده اینکه زغال رو در میارم میزارم رو شعله زغال میشکنه سکه سکه در میاد که دوستان میگن گاز زدایی نکردی،اگه کسی هست لطفا کمکم کنه بدجور گیرم ایمیلمو میزارم لطفا هرکس اطلاعاتی داره کمکم کنه khademibehzad4@gmail.com

حمید کریمی 4 سال پیش

سلام عموهای من ذغال به صورت سنتی در چاه های عمیق و پهن درست میکنند و در کنار چاه ها حفره ای کنده و برای ان پله گذاشته اند ان ها چوب هایی از قبیل بادام و زرد الو را در ان چاه ها می اندازند و اتش میکنند .ان ها ابتدا اندکی چوب میریزند و اتش میکنند و به همین ادامه چوب میریزند وقتی سوخت یه مقدار دیگه میریزند تا وقتی چاه پر شود و بعد در چاه را پلمب میکنند،البته بعد از این که اتش اولیه را روشن کردند در زیر چاه را می بندند . شاید حدود دو سه روز این چاه هارا پر میکنند و بعد از بستن در چاه به مدت ۲۰ الی یک ماه بعد ذغال هارا بیرون می اورند ان هم چه ذغالی.سوال این است که میگویید در حرارت مستقیم قرار نگیرند اما ان ها همین طور که چوب میسوزد به ان ارام ارام چوب اضافه میکنندمثلا الان میزند بعد نیم ساعت بعد دوباره چند تا کنده دیگه میریزند ،تا اخر.ممنون اگه جوابمو بدید

حسین 4 سال پیش

سلام.عرض ادب خدمت شما خسته نباشید. میخواستم از تجربیات شما بهره کافی رو ببرم؟ من چوب بادام زیاد دارم و میخوام به روش سنتی زغال درست کنم اول اینکه تو یه چاله ی بصورت لایه لایه از چوب و کمپوست بزارم بعدش چجوری باید آتیش روشن کنم منظورم از رو آتیش روشن کرد یا اینکه باید از ته چاله آتیش داد.بعد اینکه آتش دادیم روی چاله رو باید بپوشانیم یا باز باشه. توضیح واضح و جامع به ما بدین عمری دعاگوی شما هستم...

میلاد حاتم 4 سال پیش

سلام، باید در نظر داشته باشید که کمپوست شما کود هم داشته باشه، تا برای یه مدتی ، مثلا چند روز ، یواش یواش بسوزه و شعله داشته باشه، آتش هم باید از زیر روشن کنید، معمولا زیر را روشن می کنند و وقتی رو کمپوست را آتش زدن با سیخ میفرستنشون پائین تا همه جا آتش داشته باشه. روش هم نیازی نیست بپوشونید، فقط محیط کاملا سرپوشیده باشه تا باران نخوره.

بهرام 4 سال پیش

سلام ببخشید اینکه می گویند زغال خوب از پدر ومادر خوب بهتر است یعنی چه

مصطفی 4 سال پیش

با عرض سلام
میشه ی توضیح بدید که چه چوبی با چه چوبی در زمان پخت سازگاری داره

M 4 سال پیش

سلام وقت بخیر ببخشید من زغال با چوب پسته درست میکنم ب همین روش سنتی ولی نمیدونم چرا زغال جرقه میزنه بعضی ها میگن آب میریزی روی زغال ولی نمیریزم ، شما دلیلشو میدونید؟

میلاد حاتم 4 سال پیش

سلام، فکر می کنم که نوع چوب هم تاثییر گذار باشه و ذغال چوب پسته شاید یه خورده جرقه ای بشه البته یه خورده. البته که باید در نظر هم داشته باشید که چوبتون کاملا خشک شده باشه، یعنی هنگام ذغال شدن اصلا تر نباشه و باید فکر کنم حدود 3 تا 4 ماه بزاریدش تا کلا تا مغزش خشک بشه. بعد دیگه طبق همون روش ها پیش برید باید ذغال مناسبی تحویل بگیرید.

محمد 4 سال پیش

سلام دلیل خاموشی زغال از چی میتونه باشه؟

میلاد حاتم 4 سال پیش

سلام، بستگی داره که چجوری زغال شده باشه؛ شاید فرایند خوبی نداشته و در کل نامرغوبه، وگرنه ذغال خوب کاملا میسوزه و خاموش هم نمیشه.

رضا شیرازی 4 سال پیش

سفارش زغال کبابی و تحویل درب منزل در محدوده شهر تهران -

سعید 4 سال پیش

سلام .میشه لطف کنید طریقه ساخت یک کوره بزرگ و اینکه دودکش هاشو چطوری قرار بدیم و چطور دیوار ه هاشو عایق کنیم کف کوره چطوری باشه و جزییات دیگه اش رو بفرمائید ،خیلی خیلی ممنون میشم اگه این لطف رو بکنید ،خرید کورهای فلزی بزرگ خیلی گران تموم میشه آیا میشه با اجر و سیمان بصورت دو جداره درستش کنیم ،؟

محمد 4 سال پیش

سلام
اول باید تشکر کنم از تمام زحماتتتون،

من کوره ام راساختم و چند بار از چوب لیمو و پرتغال زغال تهیه کرد، بد نشدند، اما مقداری چوب گردو دارم
لطفادر مورد چوب گردو کیفبت زغال آن نسبت به چوب مرکبات توضیح دهید و لطف کنید در مورد مقدار زمان حرارات دهی به آنهم راهنمایی کنید،
، بسیار بسیار ممنون

میلاد حاتم 4 سال پیش

سلام دوست گرامی، فکر می کنم چوب گردو هم به مدت زمان کمتری برای تبدیل شدن به ذغال نیاز داشته باشه، چون چوبش سبک تر از چوب مرکبات هست (البته حدس می زنم). در کل خودتان باید بسنجید و امتجان کنید و خودتان ببنید که چه مقدار زمان برای تبدیل چوب گردو به زغال نیاز هست. کیفیت سوختنش هم نباید بد باشه، اما فکر می کنم مثله مرکبات صاف و یک دست نشه.

مهاباد 5 سال پیش

سلام ببخشید چگونه زغال رو خودسوس کنیم ممنوک

سجاد 5 سال پیش

با سلام و وقتتون بخیر
آگه میشه این روشی که توی چاله در زمین ذغال درست میکنن توضیح بدین چون این روش بشکه ای خیلی هزینه بر هسته...
باتشکر از زحماتتون

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام، این روش سنتی یه خورده بیشتر کار میبره و باید با تجربه عمل کنید. تا جایی که اطلاع دارم باید حفره هایی به عمق نیم متر یا بیشتر حفر کنید ، با طول حدود 10 متر یا بیشتر و عرض 2 تا 3 متر ، بعد کف را با موادی کمپوست قابل اشتعال، مثله پوست برنج ، گندم ، مخلوط با کود مرغ یا گوسفند، پر می کنید، بعد باید یه لایه چوب بچینید، دوباره روی آن را با مواد کمپوستی پر کنید، دوباره چوب ، دوباره کمپوست ، تا چنیدین لایه تکرار میکنید. بعد باید کمپوست ها را روشن کنید و بزارید تا خیلی آهسته بسوزند و چوب ها در همین میان به ذغال تبدیل بشند، البته باید توجه داشته باشید که نباید شعله آتش داشته باشید و کمپوست شما باید به صورتی باشه که خیلی آهسته بسوزه، این فرایند بین 10 تا 15 روز طول میکشه که بعد باید به تزتیب ذغال ها را سریع از کوره بیرون بیاورید ، درون یک ظرف حلبی بریزید و در اصل ظرف را خفه کنید. به مدت 2 تا 3 روز باید اکسیژن به ظرف نرسه تا به ذغال خوب تبدیل بشه.

همینطور بهتره که از چوبهای بزرگ و قطور تر در پائین کوره استفاده کنید، یعنی چوب های ضخیم تر را پائین قرار بدید و به ترتیب به بالا از چوب های کوچکتر استفاده کنید، چون پایین حرارت بیشتری میگیره و اگر چوب های ریز پائین باشند، خاکستر میشن. بهتره اول چندبار این روش را امتحان کنید تا زمان دقیق برداشت چوب و دیگر پروسه ها را بهتر درک کنید. به هر حال هر کاری به تجربه نیاز داره.

Nasser 5 سال پیش

سلام میشه شمارتون داشته باشم

احسان 5 سال پیش

سلام وقتتون بخیر
من با همین روش بشکه ای که گفتین درست کردم ولی ذغال به دست اومده خیلی سبک شده یا به اصطلاح پوک شده ولی شکل اصلی خودشو حفظ کرده و حرارت خوبی داره ولی زود خاکستر میشه به نظرتون مشکلش چیه؟
(چوبم پسته هسته به صورت قلمی و قطر نه چندان زیاد)
خیلی ممنون...

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام، حدس می زنم به خاطر چوبتون بوده باشه، چون چوب پسته ظریف تر از چوب های دیگه مثله مرکبات هست. بهتره که شعله آتیشتون کم و پائین باشه و مدت زمان کمتری بزارید تا بپزه. در کل برای جوب های مرکبات از هر 5 کیلو ، 1 تا 1.5ت کیلو ذغال تحویل میگیرید، اما برای چوبی مثله پسته فکر کنم این مقدار ذغال کمتر هم بشه. به هر حال باید چند بار تست کنید و ببنید که آیا مقرون به صرفه هست یا خیر.

احسان 5 سال پیش

درود برشما
من یک ویدیو دیدم که اوی بشکه را پر چوب کردن و گذاشتن رو اجر و زیرش اتیش روشن کردن اول چند ساعت دود بلند شد و بعد ار دودکش بشکه چند ساعت اتش(بشکه به صورت افقی و گذاشته شده بود)به نظرتون این روش جواب میده؟؟؟
.
واینکه من چوبم چوب پسته هستش به صورت قلمی و قطرشون زیاد نیست چند ساعت باید بهش حرارات وارد کنم(حرارت کم یا زیاد؟)
.
باتشکر

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام، بله این روش هم جواب می ده، ولی خب یه بخشی از حرارت رو شما از دست می دین چون بشکه بیرونی وجود نداره که حرارت رو متمرکز کنه و شما بتونید جریان حرارت رو با ایجاد سوراخ روی بدنه بشکه بیرونی کنترل کنید.

در مورد حرارت بهتره حرات کم باشه و مدت زمان طولانی، باید چند مورد امتحان کنید تا زمان ایده عال رو بر اساس چوبی که دارید بدست بیارید.

Nasser 5 سال پیش

سلام امکانش هست شمارتون داشته باشم یه دوره اموزش عملی ساخت زغال چوب میخام ببینم

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، ما در زمینه تولید ذغال به صورت تجاری فعال نیستیم. ولی خب می تونید ایمیلتون رو بذارید اگه از بازدیدکنندگان کسی هست باهاتون ارتباط برقرار کنه.

سعید 5 سال پیش

سلتم من در جای دیدم که در یک بشکه ۲۲۰ لیتری زغال دریت کردند به این صورت که بشکه را پر ازجوب کردند وآتش زدند پس از اینکه کاملا نیمه سوخته شد درب بشکه را پلمپ کردند و بعد از ۲۴ ساعت باز کرد کاملا زغال شده بود منظورم اینه که دیکه از بشکه داخلی خبری نبود ابن طرز تهیه چطوری لطفا توضیح دهید

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام، در صورتی که آتش مستقیم با چوب برخورد داشته باشه زغال خوبی نخواهید داشت. وقتی از بشکه داخلی استفاده می کنید زغال شکل خودش رو حفظ می کنه و در صورتی که چوب ها رو مناسب قرار داده باشید به صورت یکسان همه نواحی چوب تبدیل به زغال یکدست می شه.

Farzan 5 سال پیش

سلام دوستان من کوره دارم برنامه پخت زغال مرکبات میخوام کی میتون من راهنمای کن من ممنون میشم

ahmad 5 سال پیش

سلام
من میتونم کمکت کنم
با اجازه مدیر اگه مشکل ندغره شمارمو میزارم

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، متاسفانه قرار دادن شماره تماس در بخش کامنت ها امکان پذیر نیست. اگه مایل هستید ایمیلتون رو قرار بدید.

محمد 4 سال پیش

سلام ممکنه یه برنامه پخت قلیانی برام ایمیل کنید.
برا کوره صنعتی
تغیراتی نیاز داشت خودم اعمال میکنم
zeuse19881988@yahoo.com

محمد 4 سال پیش

سلام ممکنه یه برنامه پخت قلیانی و مجلسی برام ایمیل کنبد.
zeuse19881988@yahoo.com

حمیدرضا 5 سال پیش

سلام دوستان اگر چوب داخل حلب17 کیلویی بگذاریم و حلب را درون بشکه قرار دهیم واطراف آن آتیش روشن کنیم ذغال بدست می آید لطفاً راهنمایی بفرمایید تشکر

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام، بله به دست میاد. یه سری نکات رو برای کنترل جریان حرارت مد نظرتون قرار بدید تا ذغال خوب پخته بشه. همین پست رو مطالعه کنید کامل.

نوری 5 سال پیش

سلام. الحق انسان درستی هستی که خالصانه تجربیاتت رو به هموطنان انتقال میدی. خداخیرت بده.من تمایل دارم کوره پخت ذغال نیمه صنعتی با 3مشعل گازی درست کنم چون جوشکارهم هستم، ایا میتونید نقشه ای برای ساخت اجزا چنین کوره ای برام ایمیل کنیداگرنقشه ساخت کوره رو ارسال کنیدبمن لطف بزرگی کردی وهمیشه دعاگوی شماهستم.نوری

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، خواهش می کنم، انجام وظیفه ست.

من شخصا کوره صنعتی طراحی نکردم، ولی به همین سبک با دو تا مخزن می شه به سادگی طراحی کرد. توی یوتیوب موارد زیادی دیدم که طراحی و اجرایی کردن. پیشنهاد می کنم این ویدئو رو ببینید:

لینک دانلود ویدئو

بی نام 5 سال پیش

سلام
ببخشید ما چوب خشک داریم طرز تهیه زغال میشه برام بگین

حمید 5 سال پیش

من توی حلب 18 کیلویی چوب خشک ریختم و یه سوراخ بالاش کردم که بخار و دود بره بیرون گذاشتمش رو تک شعله حلب هم همه جوره چرخوندم اخر سر این زغالش که میزاری اتیش بگیره گداخته بشه ریز ریز میشه

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، چه چوبی استفاده کردین؟ چوب چه درختی و چقدر قطر داشته؟ همین طور چقدر حرارت دادین و توی چقدر زمان؟

محمد 5 سال پیش

سلام ممکنه محدوده دمایی و زمان هر محدوده در تولید زغآل قلیانی در کوره صنعتی را توضیح یا ایمیل کنید
تشکر

محمد 5 سال پیش

سلام ممکنه محدوده دمایی و زمان هر محدوده رو در تولید زغال کبابی و قلیانی توضیح بدید یا ایمیل کنید.
چون زغال قلیانی مناسب در کوره تقریبا باید ۳ تا ۴ روز در محدوده و زمان های خاص به همراه سرد شدن مناسب باشه اگر اشتباه نکنم

مختار 5 سال پیش

سلام زغال تو بشکه دردرست کردم...دیر روشن میشه زغال.

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، زغال کامل پخته شده؟ نصف کنید زغال رو ببینید راحت نصف می شه یا داخلش هنوز شکل چوب هست؟

مجتبی یوسفی آبکسری 5 سال پیش

با سلام خدمت شما عزیزان زحمت کش ،در روش صنعتی که یه ظرف بزرگ و یه ظرف کوچک داریم حرارت و مشعل آتیش رو باید به درون ظرف بزرگ هدایت بکنیم تا ظرف دومی که تکه های چوب داخلش است به ذغال تبدیل بشه یا حرارت و شعلهٔ آتیش رو روی بدنهٔ ظرف اولی متمرکز بکنیم تا توسط گرمای ظرف بزرگ مخزن حاوی چوب بهش گرما برسه و پروسهٔ تبدیل چوب به ذغال انجام بگیره ؟؟ در این مورد توضیح بدین تشکر میکنم ،

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام خدمت شما دوست گرامی

آره، باید حرارت و شعله آتش را درون ظرف اول راه اندازی کنیم تا مستقیما شعله و حرارت به ظرف دوم وارد بشه و چوب های داخل ظرف دوم شروع به پختن و تبدیل شدن به زغال بکنند. همینطور بهتره که در صورت امکان شعله را از پایئن و از طرفین به ظرف دوم وارد بکنید تا چوب ها به صورت یکسانی بپزند و به زغال یکدست و باکیفیت تبدیل بشوند. ظرف اول و بزرگتر در اصل وظیفه متمرکز کردن حرارت در اطراف ظرف دوم را بر عهده داره.

رضا 5 سال پیش

چرا راهنمایی غلط میدی مطمئن باشید هیچی نمیدونه هر چی به ذهنش میرسه فکر میکنه درسته 20 ساله تو این کارم تا حالا این مدلی ندیده بودم

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، نظر شما بسیار محترمه برای ما.

در هر صورت بهتره بگم که ما جهرمی هستیم، فکر می کنم اگه 20 ساله توی این کار بودین، حداقل چندین بار به شهر ما سر زده باشین برای زغال درجه یک.

این روشی هم که اینجا معرفی شده بسیار شبیه روش کارکرد کوره های صنعتی هست و بارها توسط شخص خودم امتحان شده.

می تونم درک کنم که شما با روش های سنتی تولید زغال آشنا هستید (شلتوک، کود و ...) و دیدن این حجم از تغییر در تولید زغال براتون باورنکردنی هست، ولی پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید.

سعید 5 سال پیش

درصورتی که شخصی قصد ساخت کوره بشکه یا مدل بزرگترشو داره با شعله پخت کنه در شیراز من پایه شراکت هستم اما. اگه کسی باتجربه وجوداره ک بتونه کمکم کنه همه چیزش باخودم.اگرم کسی واسه گسترش کارش پول لازم داره میتونم شریک بشم

علی اکبر 5 سال پیش

سلام من بخوام با وسایل خانگی و چوب پرتقال یه نیم تنی زغال درست کنم باید چه کارکنم
با چه وسایلی کارم رو شروع کنم مقدار زیادی پول ندارم
میخوام زره زره زغال درست کنم و کم کم گسترشش بدم لطفا راهنمایی کنید خیلی خیلی ممنون میشم

سعید 5 سال پیش

دوستانی که شیراز کار شروع کردند میتونن در واسه پخش و فروش رو بنده حساب کنن خودم مشتری هستم.

محمد 5 سال پیش

سلام شمارتون رو به ایمل من بفرستید لطفا

سعید 5 سال پیش

سلام من شیراز هستم و میخوام یه کوره یک تنی صنعتی راه بندازم اگه کسی میشناسید ک قصد همکاری داره در شیراز اطلاع بدید و بزارید شمارم منتشر بشه.دوستان شرایط بنده میتونم محل مناسبشو اماده کنم چوب و مشتری ذغال باخودم تنام کارهاش خودم انجام میدم فقط کمک مالی میخوام ده تومن ک یه کوره بخریم و مجوزشم میتونم بگیرم تو شیراز.

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام سعید عزیز، متاسفانه شماره موبایلتون رو نمی تونیم منتشر کنیم. اگه مایل هستید ایمیلتون رو بذارید برای بازدید کنندگان تا باهاتون ارتباط برقرار کنن.

علی 5 سال پیش

سلام و خسته نباشید توی تصویر بالا زیر ظرف دوم (داخلی) چندین سوراخ ایجاد شده... من یجای دیگه دیدم توی ظرف بزرگتر 2تاتا آجر میزارن ک ظرف کوچیک. روش قرار بگیره ک بعد وارد کردن آتیش حرارت از زیر وارد ظرف داخلی بشه... خب اگه اینطور باشه توی خفه کردن هوا وارد ظرف دوم میشه... آیا این روش درسته؟.. و سوال اصلیم اینه میشه از شعله گاز کشاورزی برای انتقال حرارت استفاده کنیم؟

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام دوست عزیز

نه، نیازی نیست تا زیر ظرف دوم سوراخ های بزرگی ایجاد بشه، روزنه های کوچکی که معمولا می توان با قرار دادن ته ظرف بر روی خاک آن ها را بست و پلمپ کرد. در اصل بهترین کار اینه که شعله های آتش هم از زیر ظرف دوم و هم از طرفین وارد بشن تا چوب ها از همه طرف حرارت دریافت کنند. بهتره ظرف دوم شما دارای سر خوبی برای بستن باشه و در نهایت روزنه های زیر را می توانید در خاک قرار دهید تا از ورود هوا جلوگیری کنید. در مورد شعله گاز کشاورزی هم مطمئن نیستم، اگر شعله و حرارت خوبی داشته باشه، چرا که نه..

dani 5 سال پیش

علت ترک گرفتن ذغال چیه؟؟
تو چه دمایی ذغال ترک میگیره؟
چرا ذغالا بو میدن؟
حداکثر دما چقدره؟!

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز

علت ترک گرفتن ذغال می تونه چیزای مختلفی باشه: 1- زیاد بودن حرارت 2- کم و زیاد شدن حرارت 3- نوع چوب نامرغوب
دلیل بو دادن ذغال می تونه خارج نشدن مواد نفتی داخلش باشه، اگه ذغال رو زود خارج کنید از کوره، مواد نفتی داخلش می مونه که حالت قیر مانند داره.
در مورد دما تا الان اندازه گیری نکردم

علیرضا 5 سال پیش

سلام. خسته نباشید. ممنونم از وبسایت ارزشمندتون.
یک سوال: زغال های حبه ای و برش خورده را قبل از قرار دادن در کوره برش میزنند یا بعد از پختن در کوره؟ یعنی چوب را برش میدهند با زغال آماده را؟
ممنون

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام دوست گرامی

زغال های آماده را برش می زنند، آن هم با یک دستگاه مخصوص که بهش اره یا دستگاه برش زغال می گویند. چون اگر چوب ها را از قبل برش بزنن برای فرایند تبدیل شدن به زغال، کار سختی در پیش دارند و ممکن است حتی کیفیت هم خراب شود، ولی بعد از تبدیل شدن به زغال آن ها را با یک دستگاه برش خیلی شیک و تمیز تکه تکه و حبه ای می کنند.

کاظم 5 سال پیش

سلام و عرض ادب.
چجوری میتونم بصورت تلفنی با شما در ارتباط باشم؟

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام دوست عزیز، متاسفانه در حال حاضر ارتباط تلفنی مقدور نیست.

در صورتی که مایلید می تونید سوالاتتون رو توی همین صفحه با ما مطرح کنید.

با تشکر از شما

محمد رضا انجم شعاع 3 سال پیش

سلام دوست عزیز اولآ از راهنمایی های شما کمال تشکر رو دارم وهمچنین دعا گوتون هستم ولی من تا کنون هزینه های زیادی کردم ولی هرگز موفق نشدم ذغال مرغوب بدست بیاورم یا خرد می‌شوند و یانیم سوز و دود میکنند یا و یا هنگام سوختن به تیکه های ریز تبدیل می‌شوند خواهش میکنم جهت اطلاع از روش‌های مختلف تولید من رو راهنمایی کنید متشکرم

علی 5 سال پیش

سلام.به نظر شما کیفیت زغال سنتی بهتره یا ذغال صنعتی

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام خدمت شما دوست گرامی

به نظر من کیفیت ذغال بسیار بستگی به شرایط پختش داره، اگر مراحل طبق روال پیش بره و مقدار ناخالصی ها (کربن) به خوبی از چوب خارج بشه و در نهایت یک ذغال یک دست و صاف به عمل بیاد، این ذغال خوبیه، چه صنعتی چه سنتی، ذغال خوب در نهایت باید بعد از روشن شدن، روشن بماند و کمی آرام بسوزد تا به خاکستر تبدیل شود.

کوره های صنعتی که طبق روال مناسب ذغال تهیه می کنند کیفیتی خوبی دارند، کوره های سنتی هم که خودش روالشون مشخصه و معمولا خوش کیفیت هستند. همانطور که گفتم ذغال خوب باید یک دست باشه، خوب بسوزد و آتش خوبی داشته باشه!

محمد زبرجدی 5 سال پیش

سلام بزرگوار
سوال داشتم
چه زمانی باید زغالو خفه کرد و دریچه اون رو ببندیم
و دومین سوال
بعضی کوره ها مجهز ب سرکه گیر هستن این ب چه صورته چجوری بلید برای کوره خودمون تعبیه کرد؟
مرسی

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام محمد عزیز، در مورد زمانی که باید زغال رو خفه کنید، بستگی به میزانی که دوست دارید مواد نفتی داخل چوب بمونه داره. هر چی حرارت شما کمتر باشه باید دیرتر زغال رو خفه کنید. فقط توی تجربه می تونید ببینید که کی باید خفه کنید زغال رو.

باقی موندن مواد نفتی داخل چوب، باعث روشن موندن زغال، سنگین تر شدن زغال (از نظر وزن) و البته افزایش سرطان زایی می شه. باید شما زغال رو طوری بسوزونید که کمترین میزان مواد نفتی داخلش باقی بمونه.

در مورد سرکه گیر فعلا ایده ای به ذهنم نمی رسه.

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام دوست گرامی

همانطور که توضیح داده شد، بسته به شعله و چوبی که دارید، باید تقریبا بعد از 10 ساعت کوره خودتونو خاموش کنید. (زمانی که دیگه دودی از کوره خارج نمیشه و چوب کاملا پخته)، بعد بلافاصله باید ظرف دوم و کوچکتر و خفه کرد تا ذغال های داغ تبدیل بشن به ذغال جامد و سفت.

برای سرکه گیری هم آن چنان نیاز نیست حرکت خاصی انجام بدید چون مقدار کمی هست و در همون مخزن بخار میشه، البته اگر به سرکه گیری نیاز دارید، می توانید یک مجرا خروجی قابل پلمپ شدن هم در ظرف دوم تعبیه کنید و از زیر ظرف دوم ان را خارج کنید.

ariyan 5 سال پیش

درود برشما
چند سوال داشتم.اینکه برای تهیه ذغال، چوب باید تر ویاخشک باشد. اهمیت داردیانه؟ بعداینکه توشکل بالا، ظرف اولی وبزرگتر پوشیده نیست وکاملا بالای ظرف باز است.وظرف کوچکتر فقط دودکش داره.آیا به همین شکل بایدانجام داد یا به شکلی ک درمتن توضیح دادیدوگفتید که ظرف بزرگتر بایددودکش داشته باشه ک حرارت در محیط ان چرخش داشته باشه

میلاد حاتم 5 سال پیش

سلام دوست گرامی

اول باید بگم که حتما باید چوبتون خشک باشه، چون چوب تر اصلا خوب نمی سوزه و برای ذغال شدن اصلا مناسب نیست و اگر تر بسوزه مطمئنن ذغالتون کم کیفیت و ترک ترک می شه.

در مورد دودکش هم باید بگم که هردو ظرف باید دودکش داشته باشن تا هوای گرم داخلشون به جریان بیافته و بعدش هم خارج بشه، همانطور که توضیح داده شده بهتره تا ورودی و خروجی هوا رو در ظرف دوم جوری تظنیم بکنیم که هوای داغ کاملا در اطراف ظرف اول (ظرف داخلی) قرار بگیرد.

سید امیرمهدی میرحسینی 2 سال پیش

سلام روش اصلی پخت زغال دست منه هر کی خواست با این شماره تماس بگیره

محمد عباسیان 5 سال پیش

سلام یه سوال
ایا این مدت ۷ تا ۱۰ ساعت که تو مخزن اول اتش روشن شده تا اخر باید این اتش به همان صورت اولیه بسوزه چون چوب که حداکثر .۰۵ ساعت میسوزه یعنی تا ۱۰ ساعت باید چوب تهیه بکنیم و اتش ادامه داشته باشه یا بعد از یکی دوبار و بعد از دو سه ساعت حرارت زغالهای مونده تو ظرف بزرگ کافی میشه.

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام، در صورتی که چوبتون تموم شد، چوب اضافه کنید ولی تلاش کنید حرارت رو ثابت نگه دارید. بالا و پایین شدن حرارت توی زغالتون ترک و شکستگی ایجاد می کنه.

بهترین روش استفاده از چیزی غیر از آتش زدن چوب برای ایجاد حرارت هست. مثلا گاز که می تونه حرارت کمی رو توی مدت خیلی زیاد به چوب ها بده.

بهرام 5 سال پیش

سلام اقا مهدی
یک سالی هست پخت زغال رو شروع کردم میخواستم بدونم چطور میشه کاری کنم چوبم اصلا نشکنه و کاملا به زغال یک دست بدون ترک و شکستگی درست کنم .اینکه همون شکلی که چوبو گذاشتم همون شکل زغالشو وردارم

مهدی نظری 5 سال پیش

سلام بهرام عزیز

در مورد شکستن و ترک خوردن زغال دو تا بحث مطرح هست، یکی کیفیت چوبی که استفاده می کنید و یکی دیگه هم کم و یکنواخت بودن حرارتی که در طول مدت زمان به چوب می دین.

اگه حرارت رو شما خیلی کم به چوب ها بدین به صورت غیر مستقیم توی مدت زمان بالا، احتمال ترک خوردن و شکستن زغال هاتون کم می شه. اگه حرارت کم و زیاد بشه احتمال ترک خوردگی بالا می ره.

ما آزمایش های زیادی برای جلوگیری از شکستگی زغال ها انجام دادیم. اگه شما حرارت زیاد به چوب ها بدین حتی توی 2 ساعت هم می تونین زغال تهیه کنید، ولی این حرارت ترک خوردگی ایجاد می کنه، شما باید کم ترین میزان حرارت ممکن رو به چوب ها بدین و چوب ها رو هم طوری بچینید که کمترین میزان برخورد با همدیگه رو داشته باشن (اگر چوب ها روی هم باشن، بعد از مدتی یه قسمتیشون تبدیل به زغال شده، ولی قسمت دیگه همچنان چوب هست و این کیفیت زغالتون رو کم می کنه و باعث شکستی و ترک هم می شه).

در مورد کیفیت چوب پیشنهاد می کنم از چوب هایی استفاده کنید که خودشون ترک خوردگی ندارن از ابتدا صاف و یکدست هستن. چوب های درخت مرکبات استفاده کنید که بهترین هستن برای تولید زغال و معمولا زغال های تولید جهرم هم بهترینشون مرکبات (مخصوصا لیمو) هستن.

مسعود 5 سال پیش

خب سنتی رو درست کنیم که بیشتر زغال میده که تا بخاهیم اینجوری درست کنیم که کلی چوب بسوزونیم.
من خودم تو کار زغالم.اول چاه باید اتاقش مثلثی باشه و بعد باید اول چوب های نازک رو ریخت تو چاه اتش زد و خرد خرد چوب اضافه میکنیم تا همش بگیره و هر چی هم زغال درست میشه میره ته چاه و چون تو ته چاه هوا نیست زغال خودش خفه میشه و در اخر که چاه پر شد در چاه رو با ی سینی یا شیرونی میپوشونیم و خاک میریزیم و بعد ۴ یا ۵ روز در رو باز میکنیم ما وقتی درست میکنیم از ۱۰۰۰ کیلو چوب ۸۰۰ کیلو زغال برداشت میکنیم اونجوری که شما دارید میگید تو روش صنعتی کلی خرج رو دست ادم میندازه

mohammad 3 سال پیش

سلام .محمد هستم از کرمان.به دنبال نفر کار کرده در زمینه تولید ذغال سنتی هستم .و سرمایه اولیه و مکان جهت کارگاه رو هم دارم. فقط یه شریک صادق، با شخصیت ، پر تلاش و سختکوش میخوام. ادرس ایمیلم mkarimi713@gmail.com

علی نازی 5 سال پیش

سلام ایا باید طرف دوم که داخل طرف اول قرار داده میشه باید کاملا پلمپ بشه یا باید دریجه خروج دود در ان تعبیه بشه و کی باید بسته بشه یا خفه بشه اگه امکان داره توصیح بیشتر بدید در خصوص جعبه دوم که درون بشکه قرار داده میشه ممنون از مطالب مفیدتون
اگه ویدئو کانل دارید بزارید تو سایت

میلاد حاتم 5 سال پیش

با عرض سلام و تشکر، ظرف دوم که درون ظرف بزرگ تر قرار میگیره، باید در هنگام سوختن یه دریچه برای خروج دود داشته باشه، اما باید توجه کنید همانطور که در مطلب گفته شد بعد از اتمام فرایند و تبدیل شدن به زغال باید بتونید ظرف دوم را پلمپ کنید تا زغالتون به عمل بیاد و به اصطلاح دیگه خاموش و خفه بشه تا به یک زغال سفت تبدیل یشه، پس باید ظرف دومتون جوری انتخاب کنید که قابل پلمپ کردنم باشه تا زغالتون بعد از سوختن در معرض نفوذ هوا قرار نگیره

ویدیوها و مطالب مشابه