چرا مایکروسافت می خواهد سرور ها را ته اقیانوس ببرد؟

مایکروسافت یک پروژه جدید به نام ناتیک در دست تحقیق دارد. تمرکز پروژه ناتیک بر روی اهمیت راه اندازی دیتاسنتر ها در ته اقیانوس هاست.

سرور ته اقیانوس مایکروسافت

مایکروسافت قصد دارد از طریق ساحل جزیره اورکلی، یک محفظه پر شده از سرور های خود را به ته اقیانوس منتقل کند و برای چند سال، آنجا نگهداری کند.

مزیت قرار دادن سرور ها در ته اقیانوس ها چیست؟

هر کسی که یک لیوان آب یا قهوه بر روی لپتاپ خود ریخته باشد می داند که آب و لوازم الکترونیکی اصلا با هم جور در نمی آیند و این یک ایده عجیب به نظر می رسد که یک شرکت بزرگ بخواهد سرور های با اهمیت خود را به طح اقیانوس پر آب بفرستد.

اما “بن کالتر” محققی از شرکت مایکروسافت در این باره می گوید: “خوبی های بسیاری برای قرار دادن سرور ها در ته اقیانوس ها وجود دارد. ما به این نتیجه رسیدیم که شاید اقیانوس ها بهترین مکان برای نگه داری دیتاسنتر ها باشند.”.

او ادامه داد: “وقتی قدرت خنک کنندگی آب های اقیانوس ها و توانایی تولید انرژی تجدید پذیر از جریان های آب و باد های دریایی را در نظر بگیرید به این نتیجه می رسید که این کار منطقی به نظر می رسد.”.

“ما در مایکروسافت انرژی بسیار زیادی برای دیتا سنتر های ابری مصرف کرده ایم، در نتیجه به طور قطع هزینه بیشتری برای نگه داری آن ها پرداخت کرده ایم.”. این جمله را بن کالر می گوید و ادامه می دهد: “پس ما مثل همیشه به دنبال راهی برای نشان دادن خلاقیت خود بودیم. این پیشنهاد توسط یکی از کارمندان ما که بر عرشه یک زیر دریایی سرباز نیروی دریایی بوده است، مطرح شد. او از این جریان های آبی اطلاع داشت و پیشنهاد تولید الکتریسیته از آن ها را مطرح کرد.”.

آیا سرور ها در زیر آب برای اکو سیستم دریایی مشکلی ایجاد نخواهند کرد؟

در سال 2013 اولین کپسول حاوی سرور های مایکروسافت به اقیانوس پسیفیک انداخته شد. این سرور ها به خوبی ساعت کار کردند و پروژه کامل موفقیت آمیز بود. به نظر می رسد حتی زندگی دریایی نیز مشکلی با این سرور ها ندارد.

محققان به این نتیجه رسیدند که حرارت سرور ها به سرعت خنک می شود و آب اطراف آن نیز به اندازه هزارم سانتی گراد فقط افزایش دما پیدا می کند.

در مورد صدای تولید شده توسط سرور ها هم جای نگرانی نیست و به اکوسیستم زیر اقیانوس ها صدمه ای وارد نخواهد کرد.

بخش سخت این عملیات قرار دادن سرور ها در زیر آب کجاست؟

بن کالتر می گوید تنها مسئله ای که برای ما ایجاد شد، این بود که خرچنگ ها و برخی دیگر از جانوران دریایی علاقه به لانه کردن اطراف این کپسول ها داشتند.

سخت ترین بخش کار این بود که باید متخصصان مطمئن می شدند سرور ها تا جایی که ممکن است مطمئن عمل می کنند، زیرا با خراب شدن هر قطعه ای امکان نداشت بتوانید این سرور ها را به سطح خشکی بازگردانید تا آن را تعمیر کنید. و یا تعمیر کاری برای حل مشکل به زیر آب بفرستید.

برای اطمینان این اینکه زنگ زدگی در این سرور ها پیش نمی آید که باعث بروز مشکل فنی شود، کل این کپسول با گاز نیتروژن پر شده بود.

ویدیوها و مطالب مشابه