دو سیاره خورشیدی شبیه به زمین، مناسب برای زندگی در آینده

دو سیاره ای که کمی قبل تر یافت شدند و شبیه به زمین می باشند در حال حاضر جزو دو انتخاب اول و هیجان انگیز برای تحقیقات درمورد یافتن زندگی و روش های زندگی، بعد از این سیاره سنگی و صخره ای هستند.

سیاره های خورشیدی شبیه زمین

سیاره (Kepler) کپلر 186f، تصورات فضایی ما را  گسترش داد، زمانی که چهار سال پیش، ناسا آن را به عنوان اولین سیاره منظومه شمسی و به اندازه کافی مناسب برای سکونت اعلام کرد، سیاره ای که به اندازه زمین است و در خارج از منظومه شمسی ما به عنوان یک سیاره تأیید شده است.

یک مطالعه جدید نشان می دهد که این سیاره چیزی در حدود 500 سال نوری از ما دور تر است و ممکن است فصل ها و شرایط آب و هوایی مشابه با ما داشته باشد.

تا کنون دانشمندان معتقدند که مدار کپلر 186f در ناحیه ای که به اصطلاح آن را goldilocks می نامند و در اطراف یک ستاره کوتوله و در جهت صورت فلکی سیگنوس می باشد.

اندازه و جرم سیاره و همینطور سطح سنگی آن به ما نشان می دهد این سیاره به زمین بسیار شبیه است.

در حال حاضر، تحقیقات جدیدی از دانشگاه تکنولوژی Georgia، بر روی چرخش و محوری که سیاره می چرخد بر اساسا شیب، سیاره را تجزیه و تحلیل کرده و دریافته اند که سطح شیب و محور چرخش آن پایدار است، درست همانند زمین، پس می توان گفت که به احتمال زیاد این سیاره کپلر 186f همچنین فصول منظم و شرایط آب و هوایی پایداری مثل زمین نیز دارد.

تعیین اینکه چگونه یک سیاره ممکن است برای توسعه زندگی بشر مناسب و خوب باشد، یک چیز جرئی نیست.

Gongjie Li، استاد دانشکده مطالعات و پژوهش جورجیا، توضیح می دهد که نوسانات زیادی در شیب و محور مریخ می تواند بخشی از آن باشد که چرا امروزه خشکسالی به این دنیا آمده است.

در طول این زمان، سیاره مریخ دارای شیب ناپایدار است که تا 60 درجه متفاوت است.

Li  در بیانیه ای گفت: “این بی ثباتی احتمالا به فرسایش جو مریخ و تبخیر آب سطحی آن منجر می شود”.

این تحقیق در مجله نجوم در ماه می منتشر شد، اما گروه جورجیا تکنولوژی در این هفته اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار داد.

این تیم تحقیقاتی جورجیا تکنولوژی می گوید که Kepler 62f نیز یک سیاره است که کمی دورتر از ما قرار گرفته اما به طور بالقوه قابل سکونت است و دارای سطح شیب پایدار می باشد.

شیب زمینی در این قسمت از محور منظومه شمسی از سوی سیارات و قمرهای دیگر و همچنین داشتن یک ماه بزرگ، ثابت و ساکن شده است، چیزی که مریخ فاقد آن است.

هنوز روشن نیست که چه چیزی باعث شده است که این دو سیاره دیگر به طور منظم در مدار خود حفظ شوند، یا حتی آنها نیز نیاز به چند سیاره دیگر کمکی داشته باشند.

لی همچنین توضیح می دهد: “ما نمی دانیم که آیا آنها دارای قمر هستند یا نه، اما محاسبات ما نشان می دهد که حتی بدون ماهواره، محور چرخش از  Kepler 62f و Kepler 186f در طول دهها میلیون سال ثابت مانده است.

هنوز اطلاعات کافی برای گفتن اینکه مطمئن شویم که در هر سیاره آب مایع و یا زندگی وجود دارد به دست نیامده، اما هر ساله به نظر می رسد هر دوی آن ها ارزش بیشتری برای نگاه دقیق تر داشته باشند.

فقط زمانی که ما این نگاه پیگیرانه را داشته باشیم می توانیم متوجه شویم که زندگی در سیاره دیگر چگونه می تواند باشد.

در این میان گزارش ها و تحقیقاتی در مورد نابودی سیاره سنگی زمین می شنویم که ممکن است بنا بر هر احتمال و دلیلی این سیاره دیگر قابل زیست و سکونت نباشد، تازه در صورتی نیز حتی ممکن است که به کل منفجر شود.

رصدخانه نسل بعدی ناسا، تلسکوپ فضایی جیمز وب، چندین سال پشت این قضیه برنامه ریزی شده بود تا اطلاعات دقیق و کاربردی را برای ما جمع آوری کند.

با این حال بازهم در نظر گرفتن دو سیاره دیگر برای زندگی می تواند تل حدودی به این قضایا کمک کند.

ویدیوها و مطالب مشابه