یکی از مشکلات گوگل در چین در حال حاضر کمپانی Huawei است.
جدا از این که، سالهاست که این غول تکنولوژی با بزرگترین کشور جهان در ارتباط بوده است.
در سال 2010 گوگل از بازار جستجو در چین خارج شد، درست بعد از زمانی که سرگئی برین، یکی از بنیانگذاران گوگل، به سیاستهای دولت، از جمله سانسور وب، اشاره کرد.
از آن به بعد، گوگل تلاش کرده است تا این بازار بزرگ و جذاب را به کنار بگذارد و فقط به نفع قانونگذاران و مدافعان حقوق بشر عمل کند.
Dragonfly، یک محصول جستجوی سانسور برای وبسایت های چین بود که در کنار یک آزمایشگاه AI در پکن، به ویژه بسیار بحث برانگیز شده بوده اند و بعد از مدتی متوقف شدند.
در حال حاضر گوگل باید با بسیاری از چنین موضوعاتی در کشور چین مقابله کند.
در روز 15 ماه می، دولت Trump برای مواجهه با دولت چین، شرکت Huawei را از انجام تجارت با شرکت های آمریکایی، متوقف کرده است.
دسته ای از غول های تکنولوژیکی دنیا، مانند: Qualcomm، Broadcom و Intel، به سرعت به این اتفاقات واکنش نشان دادند، با توجه به کاهش فعالیت تجاری خودشان با دومین تولیدکننده بزرگ گوشی های هوشمند در جهان، یعنی همان هوآوی.
از طرفی نیز مایکروسافت لپ تاپ MateBook X Pro Huawei را از فروشگاه اینترنتی خود حذف کرد ه است، که یک واکنش ظاهری به ممنوعیت ها می باشد.
گوگل نیز به سرعت به این قضایا واکنش نشان داده است و گفته که این امر به توقف پشتیبانی از Huawei و توقف پشتیبانی های فنی منجر خواهد شد و نسخه های بعدی گوشی های Huawei خارج از چین دیگر نمی توانند به برنامه های Play Store گوگل و سرویس های آنها از جمله YouTube و Gmail دسترسی داشته باشند.
این حرکت به طور موقت در روز سه شنبه اجرا شد، پس از آنکه ایالات متحده اعلام کرد که مجوز 90 روزه برای شرکت های تلفن همراه ایالات متحده برای یافتن راه حل های بلندمدت را صادر خواهد کرد.
در صورت علاقه ببینید که ایالت متحده به دلیل مشکلاتی با چین، خواستار اجتناب از خرید محصولات هوآوی است و آیا موتور جستجو چینی گوگل، چیزی فراتر از یک موتور جستجو می باشد؟
اما این ممنوعیت ها گوگل را در موقعیتی غیر معمولی قرار می دهد.
مثلا از دست دادن رابطه این شرکت با Huawei تنها برای غول جستجو و برای ورود آن به بازار سودآور، مشکل تر خواهد بود.
کمپانی گوگل تا کنون در این باره اظهار نظری نکرده است.
البته، غول جستجو، تنها شرکت تکنولوژی نیست که در چین مسدود شده است.
خدمات فیس بوک نیز در چین ممنوع شده اند، هرچند که در کشور تبلیغاتی وجود دارد.
توییتر در چین قابل دسترسی نیست (شما میتوانید با استفاده از ابزار Blocked in China در وب سایت موجود در چین بررسی کنید)
با این حال، چندین شرکت تکنولوژیکی آمریکایی به طور مشخص برای فعالیت در چین ممنوع شده اند.
گوگل نیز با دولت چین قبل تر توافقاتی داشته است که این موضوع را کمی سخت تر و پیچیده تر می کند.
به عنوان مثال، Dragonfly، محصول جستجوی سانسور شده، توسط گوگل در حال راه اندازی بوده است که گفته می شد که این ممکن است حتی جستجوهایی را برای شماره تلفن های افراد انجام دهد.
برخی از طرفداران شرکت گوگل و طرفداران حقوق بشر وقتی خبر از Dragonfly را شنیدند در سال گذشته اعتراض کردند.
گوگل این پروژه را “اکتشاف” نامید و گفته است که هیچ برنامه ای برای راه اندازی یک سرویس جستجو سانسور شده در چین ندارد.
هنگامی که ساندار پیچای، مدیر اجرایی گوگل در دسامبر گذشته در مقابل کنگره گفت و گو کرد، Dragonfly یک موضوع کلیدی در بحث ها بود.
گوگل همچنین آزمایشگاه هوش مصنوعی خود را در پکن راه اندازی کرد، که در سال 2017 افتتاح شد، که آن نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.
ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در ماه مارس گفت که کار غول جستجو در کشور “به طور غیرمستقیم به ارتش چین کمک می کند. ”
Pichai در این ماه با هم دو دانفورد و رئیس جمهور دونالد ترومپ دیدار کرد تا درباره رابطه Google با چین بیشتر صحبت کند.
در حال حاضر رابطه ی غول جستجو با هوآوی یکی دیگر از منابع اصطکاکی در روابط کلی آمریکا با چین است.
Technalysis ‘O’Donnell می گوید: “گوگل” در یک نقطه بسیار دشوار قرار دارد. ”
برای مطالعه بیشتر ببینید که آزمایشگاه رباتیک هوش مصنوعی گوگل در حال ساخت ربات های انسانی و یا در رویداد اخیر I/O 2019 گوگل چه گذشته است و چه محصولاتی معرفی شده اند؟ یا فیسبوک و Instagram از حساب های فیک و جعلی چینی شکایت می کنند.