Debater، یک هوش مصنوعی AI، می تواند در بحث با شما برنده باشد

به نظر شما تماشای یک بحث هیجانی و داغ بین یک هوش مصنوعی (AI) و یک انسان می تواند چگونه باشد؟

Debater هوش مصنوعی AI بحث با برنده

دستگاه  AIفوق پیشرفته شرکت IBM که به پروژه Debater معروف است با شما به بحث و گفت و گو می پردازد و یا حتی گاهی مواقع با شما شوخی می کند.

در یک رویداد کوچک در هفته گذشته، در شهر سانفرانسیسکو، شرکت آی بی ام میزبان دو گفت و گو و بحث به سبک نمایشی ، بین دو انسان و یک دستگاه AI به نام پروژه Debater بود.

هدف این بود که AI درگیر یک سری استدلال منطقی با توجه به برخی از قوانین بسیار استاندارد شود.

قبل از آن زمان همه آن ها از موضوع بحث هیچگونه آگاهی و اطلاعی نداشته اند ، همچنین هیچ پاسخ و یا پیشبینی از قبل تعین نشده بود.

در این گفت و گو داغ و رقابتی، هر طرف یک سخنرانی مقدماتی چهار دقیقه ای، یک پاسخ چهار دقیقه ای به استدلال های طرف های دیگر، و یک اظهارنامه دو دقیقه ای برای جمع بندی را به اجرا گذاشتند.

باید بگوییم که پروژه Debater خیلی موفقیت آمیز خودش را تا آخر بحث در مشاجره و گفت و گو نگه داشت.

این اتفاقات شبیه یک جهش بزرگ دیگر برای شرکت IBM  می باشد.

این بار گسترده تر و پیشرفته تر از آن ارائه نمایش قبلی که همه ما از آی بی ام به یاد می آوریم، زمانی که واتسون یک کامپیوتر هوش مصنوعی AI که با رقابت با جیپاردی، مجری تلوزیونی، بسیار موفق و جالب توجه ظاهر شد.

در حال حاظر، این دستگاه AI امروزی شرکت آی بی ام بر پایه و بنیاد همان نمونه اولیه AI به نام واتسون ساخته شده، و بسیاری از اطلاعات و توانایی هایی را که می توانست در این همایش استفاده کند، درست مثل اغلب کارهای آن روز نمایش واتسون بود.

همچنین همانند واتسون، می توانست محتوای تمامی داده ها را برای یافتن پاسخ مربوط و مناسب، تجزیه و تحلیل کند.

اما این بار پاسخ های Debater نقاط متقاعد کننده بیشتری داشت، بحث که مربوط به کمک هزینه های هوا و فضا و قابلیت های پیشرفته پزشکی مثل  Telemedicine بود، که در یک سخنرانی چهار دقیقه ای، از هر یک از آنها دفاع کرد.

دستگاهProject Debater به منابع ذکر شده بالا اشاره کرد و همچین در مورد یکسری از علاقه مندی های خودش صحبت کرد و حتی در این روند تا چند بار شوخی مربوطه انجام داد.

یک اتفاقات بسیار چشمگیر و نادر در دنیا

اساسا یک نوع انسان مبتدی با مقاله های علمی در مقطع ابتدایی ایجاد کرده اند که فقط چند لحظه طول می کشد، تا زمانی که به موضوع بحثی که مطرح شده و هیچ آمادگی خاصی برای آن نداشته را به درستی پاسخ دهد.

این سیستم هوش مصنوعی دارای “چند صد میلیون مقاله” است که همه آن ها را به طور دقیق در بانک اطلاعاتی خود نگه داشته، این دستگاه تقریبا حدود 100 حوزه مختلف از دانش ها را فرا گرفته است.  

هنگامی که یک موضوع تازه بحث می شود، فقط چند دقیقه طول می کشد تا آنها را آنالیز و تحلیل کند، بعد تصمیم می گیرد که بهترین استدلال را برای موضوع انتخاب کند، و سپس یک سخنرانی کوتاه از نکاتی که مد نظر دارد را بیان می کند.

بعضی از نکاتی که این دستگاه نقل می کرد، بسیار ساده، برخی از منابع نقل شده و برخی از آنها به وضوح از مقالات دیگر کپی شده بودند.

با این حال، اگرچه این دستگاه قادر به تغییر حالت از حالت اطلاعات موجود به حالت ایجاد یک استدلال، به صورت اتوماتیک، که ما ازAI  توقع داریم، می باشد.

بیشتر آنچه که همه را تحت تأثیر قرار داد، این بود که با استدلالی دقیق و مستقیم در مقابل بحث هایی که انسان های طرف مقابل در همان لحظه ساخته بودند و می توانست اشتباه باشد، می ایستاد و تلاش می کرد تا خلاف آن را ثابت کند. (سیستم برای اینکه بتواند پاسخ دهد، نیاز به چند دقیقه برای تجزیه و تحلیل سخنرانی 4 دقیقه ای انسان قبل از خود دارد.)

آیا AI در مذاکرات خود با مصمم بود؟ من که کاملا مطمئن نیستم

اظهارات یکی از اشخاص که در مشاجره و بحث بین این سیستم هوش مصنوعی و دو فرد انسان دیگرحضور داشته، به این گونه است:

صادقانه و رک و پوست کنده بودن این AI باعث شد که احساس ناخوشایندی به خودم داشته باشم، اما نه به دلیل نگرانی های معمولی مانند: روبات ها می خواهند خود آگاه و تحمیل کننده شوند و یا هوش مصنوعی AI برای گرفتن کارهای ما می آیند و همه جا را تصرف می کنند.

این چیزی زیرکانه تر بود که نظر من را جلب کرد و سخت است که الان برای توضیح دادنش انگشتم را دقیق روی آن قرار بدهم.

شاید برای اولین بار، احساس می کردم که این AI سعی داشت چیزی را از بقیه پنهان کند و یا چیز دیگری را وانمود کند.

من نمی گویم که دروغ میگفت و یا اینکه که سعی کرد ما را فریب بدهد، اما در یک بحث به یک تاکتیک اشاره می کرد که اگر شما یک انسان را امتحان کنید، باعث می شود که شما کمی کمتر به انسان ها اعتماد کنید.

در اینجا نیز ما صحنه ای دیگر از این مشاجره را برای شما شرح می دهیم:

یکی از افراد نظریه پرداز و مشاجره کننده انسانی مخالف این حرکت بود که دولت باید برای اکتشافات فضایی یارانه و بودجه بگیرد.

او یک چارچوب کلی را برای فهمیدن مردم حاضر راه اندازی کرد، یک تاکتیک در بحث و گفتگوی بسیار معمولی را ارائه داد.

او معتقد است که کمک های مالی باید یک یا دو معیار خاص را برآورده کنند. مانند: برآورده ساختن نیازهای اساسی بشر و ساختن و ایجاد مواردی که ضروری هستند و تنها توسط دولت می تواند انجام شود.

همچنین اکتشافات فضایی نقشی در این لایحه نداشت. که به اندازه کافی منصفانه به نظر می رسید.

دستگاه پروژهDebater ، که شغلش پاسخ به طور مستقیم به این نکات بود، آنها را به طور مستقیم تکذیب نکرد.

او قطعا در همان مباحث به صحبت کردن پرداخت و ادعا کرد که: بودجه کاوش های فضایی معمولا سرمایه گذاری را به شکل رشد اقتصادی از کشف علمی بازمیگرداند و همینطور گفت که برای یک ملت مانند ایالات متحده داشتن یک برنامه تحقیق فضایی، یک بخش مهم از داشتن یک قدرت بزرگ است.

نکته جالب دیگری که پروژه Debater در هنگام مشاجره به همراه داشت، این بود که مستقیمأ طبق معیارهای تعیین شده توسط حریف انسانی خود جلو نمی رفت و آن ها را نمی پذیرفت یا دربر نمی گرفت.

اما چیزی که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که: اگر من هم در آن مناظره بودم، من نیز این کار را نمی کردم.

این یک تاکتیک بحث برانگیز و قدرتمند است تا چارچوب مشاجره و بحث را تنظیم و مقرر کنند و پذیرش این چارچوب اغلب دستورالعملی برای از دست دادن قدرت در مناظره است.

ولی سوالی که وجود دارد این است: پس آیا Project Debater به سادگی معیارها را درک نمی کرد یا درک می کرد و تصمیم می گرفت که در این شرایط آن ها را به کار نگیرد؟

نظر یکی از بینندگان در مناظره این بود که: در هنگام بحث و مناظره به نظر می رسید که این AI کاملا و دقیقأ معیارها و ارزش های مسائل مورد بحث را متوجه نمی شود، اما من خیلی هم از این قضیه مطمئن نیستم.

باید بدانید که هوش مصنوعی AI با تکیه بر دانش قبلی خود و تجزیه تحلیل قدرتمند به خوبی می تواند فقط تا حدودی معیارها را تشخیص دهد.

جف ولزر (Jeff Welser)، مدیر پروژۀ VP و آزمایشگاه تحقیقاتی IBM در Almaden، درباره این قضیه توضیحاتی دادند:

 دستگاه پروژهDebater به خوبی ارزش ها و معیارهای مسائل را درک نمی کند. اما تا حدودی این کار را به شیوهای واقعا جالب و مهمی انجام می دهد.

این تکنولوژی نوین و پیشرفته به سرعت در حال رشد است و در آینده شاهد توانایی های خارق العاده از سیستم هوش مصنوعی خواهیم بود.

امروزه نمی توان به راحتی تفاوت بین اینکه یک AI به اندازه ای که می تواند، هوشمند نباشد و یا یک AI  هوشمند تر از دیگر AI  که قبل آن را دیده اید باشد را درک کرد.

پروژهDebater  اگر واقعا معتقد باشد که آن چه را که حریف مخالف گفته است، درک می کند، سعی خواهد کرد که به طور خاص در برابر آن موضوع با استدلالی قوی بحث و گفت و گو کند.

اساسا دستگاه Project Debater یک نمره اعتماد به نفس را به هر بخش از اطلاعاتی که درک می کند، اختصاص می دهد.

اینکه چقدر سیستم اطمینان دارد که در واقع محتوای آنچه را مورد بحث قرار می گیرد را درک می کند، اساس کار این دستگاه است.

بنابراین با نمره دادن به میزان درک خود از موضوعات، در مورد آن ها پاسخ های گوناگون می دهد.

ولزر همچنین توضیح می دهد: اگر دستگاه نسبت به موضوع اعتماد به نفس درستی داشته باشد، اگر واقعا معتقد است که آنچه را که طرف مخالف گفته است را درک می کند، آن موقع تلاش می کند تا استدلال بسیار قوی و به طور خاص علیه این بحث بیان کند.

 

ویدیوها و مطالب مشابه