کمپانی های بزرگ تکنولوژی ممکن است صدای شما را از اسپیکر های هوشمند گوش کنند

آیا شما می توانید قبول کنید که دستگاه اسپیکر هوشمند خانگی شما که همیشه به اینترنت متصل است و می تواند دائما با یک سرور ارتباط برقرار کند، می تواند صدای شما را هم ذخیره کند و به یکی از شرکت های بزرگ تولید کننده این اسپیکر ها و یا شاید یکی از مخاطبین گوشی شما ارسال کند؟

تکنولوژی صدای اسپیکر هوشمند گوش

اگر از افرادی هستید که در این مواقع اصلا به شرکت های بزرگ مانند گوگل و آمازون اعتماد ندارید، بهتر از بدانید این احتمال از آن چیزی که فکر می کنید هم قوی تر است. پس بهتر است از دستگاه های گوگل Home و آمازون Echo استفاده نکنید.

از سال 2014 که آمازون اسپیکر هوشمند Echo را به بازار تکنولوژی عرضه کرد 4 سال گذشته و طی این 4 سال حدودا 10 ملیون آمریکایی این وسیله را خریده اند و در منزل خود استفاده می کنند.

با استفاده از امکانات خارق العاده عرضه شده توسط هوش مصنوعی تعبیه شده در این دستگاه، شما بدون نیاز به دست می توانید با فرمان های صوتی خود بسیاری اعمال را کنترل کنید.

این دستگاه های هوشمند می توانند به سیستم خانه هوشمند شما متصل شده و حتی نور چراغ های خانه شما را هم با فرمان صوتی شما کنترل کنند.

ویژگی ها و امکانات و کمک هایی که یک اسپیکر هوشمند در یک خانه ارائه می دهد غیر قابل انکار است. اما این دستگاه ها نیز مانند بسیاری دیگر از گجت ها با شایعه ها، داستان ها و افسانه های زیادی به بازار آمده اند.

مهم ترین این شایعه ها که در مورد بسیاری دیگر از گجت ها هم مطرح شده است، گوش دادن به صدای کاربر توسط کمپانی های بزرگ است.

اسپیکر های هوشمند همیشه در حال شنیدن هستند

اسپیکر های هوشمند با یک فرمان صوتی کار خود را آغاز می کنند. در محصول الکسای شرکت آمازون این فرمان صوتی “الکسا” است و در گوگل Home این فرمان “OK Google” است. بعد از شنیدن کلمه بیدار کننده (Wake Word) اسپیکر این دستگاه هر چیزی بعد از آن را بشنود آنالیز خواهد کرد.

اما اسپیکر های هوشمند در زمان های دیگر خاموش نیستند، آن ها برای شنیدن فرمان بیدار کننده، همیشه در حال گوش فرا دادن به محیط هستند. به همین خاطر به این دستگاه ها، “همیشه در حال شنیدن” گفته می شود.

این مسئله یک موضوع امنیتی حریم خصوصی را در جامعه خریداران مطرح کرد. خریداران دوست ندارند همیشه صدای آن ها شنیده شود.

این داستان ها ابتدا حول محصول آمازون یعنی Echo شنیده شد. شایعه هایی مبنی بر اینکه کمپانی آمازون صدای تمامی خریداران را بدون اجازه آن ها ضبط می کند و در یک سرور ذخیره می کند در بین خریداران پخش شد ولی آمازون هیچگاه زیر بار این موضوع نرفت.

صدای کاربر البته همیشه به یک سرور منتقل می شود. این اتفاق از این جهت می افتد که برای آنالیز فرمان ها، نیاز به الگوریتم هایی هست که در دستگاه موجود نیست و باید در سرور این آنالیز ها انجام شود.

اگر گوگل و آمازون به صدا های ما گوش می دهند، چطور آن ها را ذخیره می کنند؟

کسانی که می گویند گوگل و آمازون صدای ما را ذخیره نمی کنند، موضوع حجم ذخیره سازی که این شرکت ها با آن روبر خواهند شد را مطرح می کنند. آن های می گویند نیاز به فضای بسیار بزرگی برای ذخیره سازی این اطلاعات وجود دارد. تصور کنید 24 ساعت ذخیره سازی صدا در 10 ملیون دستگاه آمازون فقط در آمریکا چه مقدار فضا برای ذخیره سازی نیاز دارد.

اما باید بدانیم که این دستگاه ها دارای هوش مصنوعی هستند پس شاید این هوش مصنوعی به گوگل و آمازون کمک می کند تا اطلاعات مهم را از اطراف جمع آوری کنند نه تمامی اطلاعات را.

با استفاده از هوش مصنوعی که قادر به تشخیص اتفاقات مهم صوتی است، این شرکت های می توانند در فضای مصرف شده بسیار صرفه جویی کنند.

دسترسی گوگل و آمازون به صدا های ما، یا دسترسی هکر ها به آن ها، مسئله این است

برای بسیاری از افراد شاید مهم نباشد که گوگل و آمازون صدای آن ها رو می شنوند و یا هوش مصنوعی صدای آن ها را آنالیز می کند و در ارائه محصولات و سرویس ها مورد استفاده قرار می دهد.

اما باید برای همه مهم باشد که این صدا ها اگر بر روی سروری ذخیره می شود، ممکن است این اطلاعات به دست هکر ها بیوفتد و آن زمان این صدا ها ممکن است برای باجگیری مورد استفاده قرار گیرد که اتفاقی فاجعه بار در سطح جهانی خواهد بود.

گوگل و آمازون البته می گویند برخی اطلاعات مانند دستور های ارسالی شما به اسپیکر هوشمند را بر روی سرور ذخیره می کنند که به آن ها کمک می کند سرویس بهتری ارائه دهند. اما هیچ گاه اقدام به استراق صمع نخواهند کرد.

ویدیوها و مطالب مشابه