سوپرکامپیوتر دانشگاه آریزونا کیهان را شبیه سازی می کند!

یک ابر رایانه توانسته است میلیون ها گلکسی و کهکشان دنیای کیهانی ما را به صورت مجازی ایجاد کند. این شبیه سازی از جهان کهکشان ها و دنیای کیهانی ما می تواند پاسخ های بسیاری در مورد تکامل گلکسی ها را مشخص کند. همینطور از طرفی دیگر یک سوپر رایانه برای تولید چنین دیتا و اطلاعات عظیمی، علاوه بر قدرت بالا، به زمان زیادی نیز نیاز دارد. یک شبیه سازی عظیم از کهکشان ها توسط یک ابر کامپیوتر می تواند به بسیاری از شکاف های علمی نجومی کمک کند.

سوپرکامپیوتر دانشگاه آریزونا کیهان شبیه سازی

به نظر شما چگونه می توان پیشرفت کهکشان ها را درک کرد حتی وقتی نمونه های تازه کشف شده اغلب بیلیون ها سال قدمت دارند؟

ظاهراً برای شناخت بهتر کهکشان ها باید تا آنجا که می توانید جهان های مختلف را شبیه سازی کنید.

محققان دانشگاه آریزونا از ابر رایانه Ocelote این دانشگاه به عنوان “Universe Machine” استفاده کرده اند که میلیون ها مینی جهان را تولید می کند تا ببینند که چقدر با کیهان واقعی مطابقت و شباهت دارند.

بله، این تیم به جای تلاش برای به تصویر کشیدن هر نکته دقیق و ظریف از کل جهان (یک کهکشان کاملاً یک مدل خاص از نمونه خود است، ک نیاز به قدرت محاسباتی بیش از حد بالایی دارد)، روش دیگری را انتخاب کرده است.

این تیم سیستمی را ساخته است که بر پایه اطلاعات به دست آمده در مورد کیهان، به اندازه کافی وضوح کافی دارد تا بتواند ابرنواخترها و گلکسی های کیهانی را به عنوان یک “قطعه بزرگ” از فضا، در یک مقیاس کوچکتر نشان دهد.

شما باید بدانید که هر عالم مجازی ایجاد شده توسط این سوپر کامپیوتر مجموعه متفاوتی از قوانین را در اختیار دارد و عمدتاً این مسئله مهم است که ببینیم کدام شبیه سازی ها با داده های واقعی نزدیکترین حالت را دارند.

و جالب است بدانید که تولید تقریباً این 8 میلیون جهان شبیه سازی شده فقط سه هفته طول کشیده است.

در صورت علاقه بیشتر عمیق ترین و قدیمی ترین دید ما به کهکشان ها و کیهان ها را ببینید و یا ویدئویی از مقایسه سیاره ها و نگاهی به کهکشان ها را مشاهده کنید.

این رویکرد نه تنها به درک چگونگی تکامل کهکشانها کمک می کند بلکه تئوری های موجود را نیز به چالش می کشد.

برای شروع، شاید مشخص کند که کهکشان ها ممکن است ستاره ها را به مقدار زمان طولانی تری از آنچه که قبلاً تصور می شد، تولید کرده باشند.

شاید شکل گیری ستارگان بسیار قبل تر از زمان مشخص شده در تحقیقات به پایان رسیده باشد، و ماده تاریک نیز شاید در دوران ابتدایی جهان چندان با این شکل خصمانه نبوده و گسترش نیافت بوده است.

اما دانشمندان لزوماً دانش فعلی خود را نیز کاملا از بین نمی برند.

اطلاعات به دست آمده جدید به داده ها موجود اضافه می شوند و با بهبود عملکرد محاسبات، فضای کافی برای جزئیات نیز وجود خواهد داشت.

با این وجود، این هنوز هم می تواند یک پیشرفت علمی باشد، مطمئناً برای هر کسی که به این فکر است که دهه ها یا قرن ها طول کشیده تا رایانه ها بتوانند به یک ابزار علمی بسیار مفید تبدیل شوند.

برای مطالعه بیشتر ببینید که قدرتمندترین سوپر کامپیوترهای Cray به عضویت در خدمه HPE در می آیند، جایزه ۶۰ میلیون دلاری ابر کامپیوترها برای دانشگاه آستین در تگزاس یا وجود یک سیاهچاله غول پیکر در مرکز کهکشان راه شیری، کهکشان ما! و یا تلسکوپ فضایی جدید روسی می تواند با اشعه ایکس به درک جهان و کهکشان ها کمک کند.

ویدیوها و مطالب مشابه