سیستم عامل لینوکس که در سال 1991 عرضه شد، از آن زمان تاکنون راه طولانی را طی کرده است و به یک انتخاب کاملاً محبوب برای توسعه دهندگان و کاربران رایانه تبدیل شده است. این منبع باز است و دارای مجموعه ای از گزینه ها و پیکربندی های سیستم برای انواع اهداف است.
جذاب ترین جنبه این سیستمعامل احتمالاً این واقعیت است که می توانید آزادانه رابط آن را سفارشی کنید، که باعث شد جوامع مختلف و شرکتهای فناوری اطلاعات محیطهای دسکتاپ خود را بسازند. ممکن است این یک مزیت ساده به نظر برسد، اما نوع رابط کاربری گرافیکی لینوکس که انتخاب می کنید می تواند به میزان قابل توجهی بر تجربه شما تأثیر بگذارد و بسته به اینکه در این کار تازه کار هستید یا نه، کار را آسان تر یا سخت تر می کند. فرقی نمی کند که فقط ظاهر جدیدی می خواهید یا برای VPS لینوکس خود به آن نیاز دارید، همه سزاوار داشتن یک تجربه عالی هستند. بیایید به برخی از محبوب ترین محیط های دسکتاپ لینوکس در بازار نگاه کنیم.
GNOME
محیط مدل GNU Object، یا به اختصار GNOME ، احتمالاً یکی از محبوب ترین محیطهای دسکتاپ موجود است، و جای تعجب نیست که چرا. به گونه ای طراحی شده است که با موبایل و دسکتاپ سازگار باشد و استفاده و سفارشی سازی آن آسان است و شاید به همین دلیل است که بسیاری از توزیع های برتر لینوکس آن را به عنوان گزینه پیش فرض خود قرار می دهند. هدف آن ارائه سادگی برای کاربران و تشویق بهره وری است. علاوه بر این، GNOME به طور یکپارچه با آخرین نرم افزار و سخت افزار یکپارچه می شود.
این رابط کاربری گرافیکی لینوکس از سرور نمایش سیستم X Window استفاده می کند اما با پروتکل نمایش Wayland نیز سازگار است. یکی دیگر از ویژگی های قابل توجه امکان جابجایی بین فضاهای کاری است.
XFCE
این رابط کاربری گرافیکی لینوکس که برای ماشین هایی با منابع سختافزاری کمتر طراحی شده است، بسیار سبک است و هیچ انیمیشن سنگین یا جلوههای ویژهای را شامل نمی شود، با این حال رابط کاربری از نظر بصری بسیار جذاب است. در حالی که استفاده از منابع را کاهش می دهد، از ارائه ویژگی های مفید به کاربران غافل نمی شود و می توانید برنامه ها و افزونه های مختلفی را مرور و دانلود کنید، مانند:
- ویرایشگرهای متن؛
- برنامه یاب؛
- شبیه سازهای ترمینال؛
- بیننده تصویر؛
- برنامه های رایت سی دی و دی وی دی و موارد دیگر.
KDE PLASMA
KDE Plasma یا فقط KDE یکی از قابل تنظیم ترین محیط های گرافیکی دسکتاپ موجود است و همچنین بسیار سبک وزن است. میتوانید هر چیزی را که روی صفحه تان می بینید، جابهجا، تغییر یا حذف کنید و ابزارکهای بیشتری را برای ایجاد رابط کاربری عالی اضافه کنید. برخی از توزیع های لینوکس از آن به عنوان رابط کاربری گرافیکی پیش فرض استفاده می کنند، مانند Kubuntu، KDE Neon، Manjaro KDE، و openSUSE.
این برنامه دارای برنامه های کاربردی KDE است که شامل تمام ابزارها و ابزارهایی است که ممکن است به آن نیاز داشته باشید و نمایشگر اسناد Okular با مدیر فایل Dolphin. میتوانید فایلهای تصویری را مستقیماً از ترمینال KDE Konsole پیشنمایش کنید، و KRunner میتواند به عنوان یک خط فرمان کوچک برای اجرای دستورات پوسته استفاده شود. همچنین می توانید از طریق برنامه KDE Connect به دستگاه های Android و Blackberry خود به صورت بی سیم دسترسی داشته باشید. میتوانید از این برای دسترسی به فضای ذخیره سازی، بررسی وضعیت باتری و مشاهده اعلانهای دستگاه استفاده کنید.
LXQT
این یک مبدل از LXDE، یکی دیگر از محیط های دسکتاپ سبک وزن، و جایگزینی برای Xfce است. درست مانند سایر محیطهای کم منابع، هدف آن ارائه بهترین تجربه ممکن بدون سختگیری بیش از حد برای سیستم است.
این محیط یک انتخاب عالی برای ماشین های قدیمی تر یا برای کسانی است که عملکرد بسیار سریع می خواهند. اما اگر به رابطهای جذاب و سفارشیسازی اهمیت میدهید، ممکن است این رابط کاربری گرافیکی لینوکس را کمی ناامیدکننده بیابید.
CINNAMON
در ابتدا قرار بود این یک پوسته گرافیکی دوشاخه شده برای GNOME 3 باشد، اما با پیشرفت پروژه، به یک محیط دسکتاپ کامل تبدیل شد. به ظاهر اهمیت می دهد، بنابراین رابط کاربری کاملاً شیک و صیقلی است و دارای انیمیشن ها و افکت های مختلف است. این یکی از رابطهای گرافیکی لینوکس با ظاهر سنتیتر است که آن را به یکی از مناسبترین انتخابها برای کسانی که از ویندوز به لینوکس مهاجرت میکنند، می کند.
MATE
درست مانند Cinnamon، MATE که مخفف MATE Advanced Traditional Environment است نیز از GNOME 2 خارج شد و هدف توسعه دهندگان آن ارائه ویژگی هایی بود که پوسته GNOME 3 در آن زمان فاقد آن بود. این یکی دیگر از محیط های دسکتاپ سبک وزن است که با برنامه های ضروری ارائه می شود و ابزارهای داخلی و برنامه های معمولی مختلفی را ارائه می دهد. در حالی که رابط کاربری از نظر ظاهری بسیار ساده و روان است، می توانید به سرعت آن را به هر شکلی که می خواهید شخصی سازی کنید.
برخی از توزیعهای محبوب لینوکس MATE را ارائه می کنند، مانند Linux Mint، Manjaro Linux، Debian، Fedora، و حتی دارای ویژگی های رسمی خود به نام Ubuntu MATE است. این یکی از بهترین گزینهها برای کسانی است که ماشینهای ارزان قیمت را اجرا میکنند و به یک رابط کاربری گرافیکی لینوکس نیاز دارند که منابع را از بین نبرد اما استفاده از آن آسان باشد.
BUDGIE
Budgie که توسط پروژه Solus نگهداری می شود، یکی از جوان ترین محیط های دسکتاپ در حال حاضر موجود است. این رابط کاربری ساده و در عین حال شیک ارائه می دهد و بیشتر الهامات اولیه خود را از برنامه های تلفن همراه و سیستم عامل کروم گرفته است. در حالی که به نظر می رسد دسکتاپ از کار افتاده است، اما هنوز کاملاً مدرن است.
صحبت پایانی
اگر به دنبال سرور مجازی لینوکس ایران و سرور مجازی لینوکس اروپا می گردید و می خواهید اخرین نسخه از سیستم عامل لینوکس از نسخه های مختلف برای شما به صورت رایگان نصب شود بهتر است به سایت ما مراجعه نمایید
همچنین توشن ارائه دهنده لایسنس اشتراکی سی پنل ، لایسنس دایرکت ادمین ، کلود لینوکس و … با قیمت یک دهم اورجینال می باشد که می توانید سفارش دهید.
مطلب فوق توسط نتران نوشته نشده است.