سیارکی به اندازه اتوبوس، تا کنون نزدیک ترین عبور از سطح زمین را در این سال رقم زده است، این سیارک با فاصله بسیار نزدیک تر به مدار ماهواره های ارتباطی، در روز جمعه از یک فاصله بسیار کم نسبت به زمین از کنار سیاره ما عبور کرد.
ستاره شناسان در واقع، در روز شنبه تائید کردند که سیارک 2018 PD20 با اندازه 15 متری (49 فوت)، پس از آن که نزدیک ترین فاصله را تا سیاره ما داشته است، با استفاده از تلسکوپ های Mauna Loa در هاوایی کشف و دیده شده است.
Tony Dunn از تيزهوشان دانشکده فيزيک و دانشکده ستاره شناسی و مدرس دبيرستان آمريکا از طريق تویتر توضيح داد که این سيارک در ابتدا برای ما ناشناخته بود قبل از اینکه در نزديکترين فاصله به زمین دیده شود، چون از جهت خورشيد آمده بود”.
Ron Baalke از آزمایشگاه پیشرانش و نیروی محرک شرکت جت سازی ناسا یک تصویر را برای ما به نمایش می کشد که شهاب سنگ 2018 PD 20 در حالی که ماه در حال چرخیدن به دور زمین بوده است از کنار آن عبور کرده و سپس با فاصله بسیار کمی از کنار زمین گذشته و بعد در منظومه شمسی به راه خود ادامه داده است.
Dunn نیز همچنین از برنامه شبیه سازی مدار استفاده کرد تا مسیر سیارک را نشان دهد “در آن تصویر نشان می دهد که سنگ فضایی پس از ورود به جو زمین به شدت توسط گرانش زمین به سمت زمین خم و کشیده می شود” همچنین در تصویر فوق، دایره بنفش رنگ وجو دارد که نشانگر مدار ژئوسینرنگی است که در آن بسیاری از ماهواره های بزرگ ساکن هستند و شهاب سنگ از کنار آن نیز با فاصله بسیار کمی عبور می کند.
سیارک از داخل این مدار عبور کرده و در فاصله 33،210 کیلومتر (20،636 مایل) از ما قرار گرفته بوده است.
همینطور قبل تر نیز یک تماس نزدیک دیگر رخ داده بود که یک سیارک به نام 2018 LA فقط چند ساعت بعد از آن که در واقع فضای جو زمین ما را تحت تاثیر قرار داد، در نهایت به تکه های شهاب سنگی تبدیل شد که در آفریقا فرود آمد. این سیارک تنها 2 متر (6 فوت) برآورد شده بود، همچنین هیچ تاثیری از صدمات و آلودگی تا کنون گزارش نشده است، هرچند که مدت کوتاهی آسمان را روشن کرد.