بسیاری از دانشمندان امیدوارند که روزی و روزگاری بتوانیم قلب هایی را تولید کنیم که می توانند به جای قلب اصلی انسان ها قرار گیرند و با بدن انسان ها پیوند داده شوند.
یک تیم از محققان اخیرا این هدف را به واقعیت نزدیک تر کرده اند.
با توجه به مقاله ای که در روز دوشنبه در روزنامه علمی Advanced Science منتشر شده است، یک تیم با موفقیت با استفاده از یک پرینتر 3D و با استفاده از بافت ها و رگ های واقعی انسانی، قلبی جدید را چاپ و طراحی کرده است.
این تیم می گوید، در حالی که قلب هنوز به اندازه کامل، مناسب و بزرگ نیست، اما آن این واقعی و موثر است و به اندازه یک قلب خرگوش می باشد و این هنوز هم نشانه ای از یک موفقیت بی نظیر است.
پروفسور Tal Dvir، که این تیم را رهبری می کند، گفت: “این اولین بار است که هر کسی در هر کجا با استفاده از بافت های زنده انسانی، کلسیم، سلول های خونی، رگ ها و سلول ها، با موفقیت، یک قلب سه بعدی را تکمیل کرده و چاپ کرده است.”
او همچنین افزود: “مردم در گذشته نیز موفق به چاپ یک ساختار قلب 3D شده اند، اما نه با سلول و یا با رگ های خونی واقعی.”
دانشمندان طی سال های اخیر با استفاده از تکنولوژی پرینتر 3D یا پرینتر سه بعدی به بسیاری از کاربردهای پزشکی و علمی دست یافته اند و امیدوار اند تا با استفاده از این تکنولوژی بی نظیر به بسیاری از دستاورد های علمی مثله بافت های واقعی بدن انسان دست یابند.
محققان دانشگاه تورنتو در حال کار بر روی استفاده از چنین تکنولوژی هایی برای چاپ پوست جدید بر روی زخم ها هستند و دانشگاه Minnesota نیز یک جمجمه شفاف موش را توسعه داده است که به محققانش کمک می کند تا فعالیت های مغز آن را بهتر درک کنند.
اما این تیم سازنده قلب، به صورت خاص بافت چربی را از بیماران لاعلاج استخراج کرده و از آن به عنوان “جوهر” برای پرینتر سه بعدی استفاده می کنند که در نهایت یک طرح برای ایجاد مدل های بافتی وسلولی انسانی را تولید می کند.
در حالی که آنها هنوز هم برای کار کردن به زمان بیشتری نیاز دارند، این قلب طراحی شده می تواند در بدن قرارداده شود، اما هنوز هم پمپ کردن خون را به درستی انجام نمی دهد، آنها قصد دارند در نهایت قلب 3D چاپ شده را در مدل های حیوانی تست و آزمایش کنند و سپس آن را برای استفاده در انسان ها گسترش دهند.
Dvir رئیس این گروه و تیم گفت: “شاید، در 10 سال بعد، پرینترهای ارگان بدن در بهترین بیمارستان های سراسر جهان وجود داشته باشند و این روش ها به طور مرتب می توانند افزایش یابند تا انسان های بیشتری در سراسر دنیا نجات داده شوند.”
برای مطالعه بیشتر ببینید که دانشگاه هاروارد روشی جدیدی را برای بازسازی ژنتیک و تغییر DNA کشف کرده است و یا درمان کامل دیابت نوع ۱ توسط تبدیل سلول های بنیادی به انسولین.