درمان کامل دیابت نوع 1 توسط تبدیل سلول های بنیادی به انسولین

تحولات و پیشرفت در سلول های بنیادی می تواند به درمان دیابت نوع 1 کمک کند. در کل می توان گفت، دانشمندان سلول های بنیادی بدن انسان را به سلول های تولید کننده انسول تبدیل کرده اند، و این می تواند یک راه حل مناسب برای معالجه و درمان بیماری دیابت نوع یک باشد.

درمان دیابت 1 تبدیل سلول بنیادی انسولین

بیماری قند یا دیابت یکی از بیماری هایی است تا کنون هیچ روش کارآمدی برای معالجه کامل آن شناخته نشده است و در جوامع امروزی به دلیل استفاده بیش از حد از شیرینی و شکر، متاسفانه این بیماری نیز بسیار رایج و همه گیر شده است.

دیابت به دو دسته، نوع یک و نوع دو تقسیم می شود و در هر دو حالت بدن در مقابل انسولین (که وظیفه تنظیم قند خون را بر عهده دارد) مقاومت می کند.

در دیابت نوع یک بدن در مقابل تولید انسولین مقاوت نشان می دهد و در نتیجه انسولین نمی تواند وظیفه اصلی خود را انجام دهد و در دیابت نوع دو این مقاومت در برابر انسولین بیشتر شده تا به جایی رسیده می شود که دیگر تولید انسولین در بدن صورت نمی گیرد و افراد مبتلا به دیابت نوع دو مجبور می شوند تا انسولین را به بدن خود تزریق کنند.

اما اکنون دانشمندان یک گام نزدیکتر به یک درمان بزرگ (و احتمالا یک روش درمان کامل) برای معالجه دیابت نوع 1 پیدا کرده اند.

یک تیم از دانشگاه کالیفرنیا آمریکا (UCSF) اعلام کرده است که برای اولین بار توانسته اند سلول های بنیادی انسان را به سلول های تولید کننده انسولین تبدیل کنند که بیماران نوع 1 دیابت نمی توانند آن را در بدن خود به درستی تولید کنند، در کل در مقابل تولید آن از خود مقاوت نشان نمی دهند.

کلید این کار در این است که بدن، واقعیت تولید انسولین در محل رشد و توسعه دسته ها یا خوشه های سلول های بنیادی بتا سالم، که تولید انسولین در پانکراس را انجام میدهند، به رسمیت بشناسد.

این دانشمندان سلول های بنیادی پانکراس را در یک دسته و خوشه جدا کردند، سپس آن ها به صورت غریزی شروع به رشد خود می کنند و و این رشد جدید آنها توانسته اند در مقابل قند خون عکس العمل نشان دهند، هر چند که سلول های بالغ پاسخگویی بیشتری را نشان می دادند.

UCSF گفت: حتی سلول های آلفا و دلتا نیز موثر می باشند و عکس العمل مناسبی را از خود بروز می دادند.

این تکنیک و روش جدید تا کنون بر روی موشهای آزمایشگاهی تست شده است، و نتایج آن مثبت بوده است.

فقط برای چند روز طول می کشد تا دسته ها یا خوشه های کاشته شده و قرار داده شده در بدن بتوانند تولید مجدد سلول های بنیادی بتا و در نتیجه تولید انسولین را همانند سلولهای بومی و اصلی این جوندگان، انجام دهند.

با این حال، اگر این تحقیقات ادامه یابد، می تواند راه حلی بسیار واقع بینانه و کاربردی را برای درمان دیابت نوع 1 را به همراه داشته باشد.

پیوند پانکراس نیز می تواند به درمان دیابت کمک کند، اما اغلب اوقات با شکست مواجه می شود و هنوز هم نیاز به داروهایی است که سیستم ایمنی بدن را بسیار سرکوب می کنند.

آزمایشات ایمپلنت های ایمن تر و دقیق تر نیز همچینین وجود دارند، اما هنوز به ارگان هایی از اهداکنندگان مردگان نیاز می باشد.

این پیشرفت میتواند به ایمپلنت های یکباره و دائم و نسبتا آسان منجر شود، تا به دست آوردن سطوح انسولین، سالم و موثر تر صورت گیرد.

برای مطالعه بیشتر ببینید که LuCI نام قرصی که می تواند دیابت نوع ۲ را درمان کند، آمپول کافی ست، درمان بیماران دیابتی نوع ۲ با خوردن یک فنجان قهوه، لنزهای چشمی Verily شرکت Alphabet گوگل، برای سنجش سطح دیابت و درمان کم بینایی و یا ببینید که حسگر ناخن IBM به تشخیص بیماری ها کمک می کند.

ویدیوها و مطالب مشابه