گفته می شود که ریزگردها و میکروپلاستیک ها در آب های شیرین و آبهای زیرزمینی نفوذ کرده و حتی گوشه های دورافتاده قطب شمال را نیز آلوده کرده اند.
دانشمندان غلظت پلاستیک را از یخ های شناور موجود در تنگه فرام (Fram)، گذرگاهی که اقیانوس قطب شمال را به سایر اقیانوس های جهان متصل می کند، به دست آورده اند.
یافته های آنها، که امروز در Science Arvances منتشر شده است، شواهد بیشتری را در این باره ارائه می دهد، اینکه افزایش تولید پلاستیک بر روی محیط های جدید و غیرقابل پیش بینی نیز تاثیر گذاشته است.
این تحقیق توسط دکتر ملانی برگمان (Melanie Bergmann) از انستیتوی آلفرد وگنر (Alfred Wegener) برای تحقیقات قطبی و دریایی انجام شده است.
دکتر برگمان و گروهی از دانشمندان نمونه برفها را از قطب شما، از کوهای یخی آلپ در سوئیس و مناطق خاصی از آلمان مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند.
در حالی که سطح ریزگردهائی که آنها پیدا کردند در قطب شمال بسیار پایین تر از مناطق پرجمعیت تر بوده، اما هنوز هم قابل توجه و ناگوار می باشد.
به طور متوسط، نمونه جمع آوری شده از یخ های شناور حاوی 1760 ذره میکروپلاستیک در هر لیتر بوده است.
جتی نمونه هایی که از مناطق اروپایی به دست آمده، بیش از 20 برابر این رقم را نشان می داده است.
با توجه به اینکه قطب شمال یکی از مناطق بکر و غیر مسکونی در کره زمین است، یافتن زباله های پلاستیکی در آن جا بسیار نگران کننده می باشد.
محققان در این گزارش بر این باورند که ریزگردها ممکن است سفر طولانی به قطب شمال را از مناطق شهری از طریق وزش باد و بارش باران انجام داده باشند.
باید بدانید که ریزگردها به صورت هوایی نیز در جریان هستتند و از طریق جو قابل حمل می باشند.
جالب است که بدانید محققان بر اساس همین گزارش همچنین بیشترین حد ریزگردها را در مناطقی از چین، تهران، ایران، پاریس، فرانسه، دونگوان و بخش های از اطراف فرانسه پیدا کرده اند، که همگی به دلیل عواقب جوی به این حد رسیده اند.
دانشمندان به ویژه از تأثیر ریزگردها و مواد میکروپلاستیکی بر روی سلامت انسان بسیار نگران هستند.
سالهاست که ما علائمی را مشاهده کرده ایم که زباله های پلاستیکی باعث ایجاد ویرانی در محیط ها و سلامتی حیوانات دریایی و زمینی شده است.
اما در حالی که ریزگردها می توانند آزادانه از طریق هوا، آب و برف سفر کنند، حتی جای تعجب نیست که اگر آنها به زنجیره های غذایی انسانی ما نیز نفوذ کرده باشند.
حتی گفته می شود که ریزگردها در ریه ها و مدفوع انسان ها نیز کشف شده اند.
هنوز هم دانش بسیار محدودی در مورد تأثیرات بهداشتی درازمدت در مصرف چنین ریزگردها، هم برای انسان و هم برای حیوانات، وجود دارد.
اما جامعه علمی معتقد است که این دانش باید تغییر کند.
محققان در این مقاله نوشتند: “غلظت های زیاد [ریزگردها] که در نمونه های برفی از قاره اروپا تا قطب شمال مشاهده شده است، حاکی از آلودگی هوا و تأکید بر نیاز فوری به تحقیقات در مورد تأثیرات سلامتی انسان و حیوانات با تمرکز بر روی هوا [ریزگردها] شده اند.”
برای مطالعه بیشتر ببینید که آیا افزایش آلوده شدن آب ها و اقیانوس ها با زباله های پلاستیکی یک آخرت را برای زمین به همراه دارد؟ یا دانشمندان، وجود مواد میکروپلاستیکی در بدن انسان ها را تائید می کنند! و یا 8 ایده علمی و تخیلی که ممکن است خیلی زود به واقعیت تبدیل شوند (+تصاویر)