فضاپیماهای وویجر ناسا، در خارج از منظومه شمسی

ناسا می گوید فضاپیما Voyager 2 ممکن است نزدیک به فضای بین ستاره ای (interstellar space) قرار گیرد. فضاپیما Voyager 1 می تواند به زودی دوقلوی خود را در فضای خارج از منظومه شمسی ما ملاقات کند. این تصویر طراحی شده توسط یک هنرمند نشان می دهد که کاوشگر Voyager 1 در فضای بین ستاره ای در حال حرکت می باشد.

فضاپیماهای وویجر ناسا خارج منظومه شمسی

فضاپیمای وویجر 2 ناسا در سال 1977 راه اندازی شد، بعد از گذشت تمام این دهه های گذشته، این پروب به نظر می رسد نزدیک به یک مرحله عظیم است: ورود به فضای بین ستاره ای یا (interstellar space)،

در ستاره شناسی، interstellar یا فضای میان ستاره ای (ISM) یک ماده و تشعشع است که در فضا بین ستاره ها در یک کهکشان وجود دارد، این ماده شامل گاز در شکل یونی، اتمی و مولکولی، و همچنین گرد و غبار و اشعه کیهانی است، این ماده فضای بین ستاره ها در کهکشان ها را پر می کند و به فضای بین ستاره ای یا همان (interstellar space) معروف است.

فضاپیما Voyager 2 بیش از یک دهه است که در میان حاله heliosheath، که از لایه های بیرونی هلیوسفر (heliosphere) و اخرین لایه های منظومه شمسی است، سفر می کند.

ناسا هلیوسفر را به عنوان یک حباب وسیع در اطراف خورشید و سیارات تحت تأثیر مواد خورشیدی آن و میدان مغناطیسی آن ها و در کل منظومه شمسی ما توصیف می کند.

این تصویر موقعیت های فضاپیماهای Voyager 1 و Voyager را در فضای اطراف هلیوسفری مشخص می کند.

این پروب ها در حال حاضر بیشتر از 11 میلیارد مایل (حدود 17.7 میلیارد کیلومتر) از زمین فاصله دارند.

ناسا در روز جمعه اعلام کرد که داده های Voyager 2 نشان دهنده افزایش میزان اشعه های کیهانی در خارج از منظومه شمسی ما می باشد.

آژانس تحقیقاتی فضاپیمای Voyager 1 نیز در سال 2012 به مدت مشابهی قبل از خروج از منظومه شمسی تجربه مشابهی را اعلام کرد.

کاوشگر وویجر 1 در حال حاضر تنها شیء ساخته شده انسانی می باشد که موفق شده است به فضای بین ستاره ای (interstellar space) ورود داشته باشد.

دانشمندان ناسا مطمئن نیستند که چه زمانی Voyager 2 با عبور از مرز هلیوسفر، وارد ناحیه ای شناخته شده به نام هلیوپوز (heliopause) می شود، و به دوقلوی خود می پیوندد.

طبق تحقیقات دانشمندان ستاره شناس در پروژه وویجر، آن ها می گویند: “ما هنوز آنجا نیستیم، این چیزی است که ما می توانیم با اعتماد به نفس بگویم”.

Voyager 2 تنها فضاپیمایی است که موفق به دیدار باسیاره های اورانوس و نپتون شده است. شما می توانید تصویر جدید بسیار شفاف جدید از سیاره نپتون که توسط وویجر 2 ثبت شده است را مشاهده کنید.

جسجتجوهای آن در منظومه خورشیدی منجر به کشف قمرهای جدید در اطراف سیارات غول پیکر گازی شده است.

همچنین با وجود سن بالای این پروب، ناسا امیدوار است تا بتوانئ تا حدود سال 2025 اطلاعات لازم را از آن به دست آورد.

برای مطالعه بیشتر: آیا ناسا واقعا در مریخ آثاری از زندگی پیدا کرده است؟

بیشتر بخوانید: ربات کاوشگر ناسا در مریخ و یافتن یک سنگ سخت برای نمونه برداری.

مطالعه بیشتر داشته باشید با: Nasa تلسکوپ فضایی Kepler را دوباره روشن و راه اندازی می کند، و یا کاوشگر ژاپنی Hayabusa 2 به سیارک مورد نظر خود رسید.

ویدیوها و مطالب مشابه